Και ενώ οι προεδρικές εκλογές αποκτούν μια όχι και τόσο αναπάντεχη τροπή, με τον Τραμπ να έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, και τον Κάνιε Ουέστ να προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για το 2024, η ουσιαστικά καλή είδηση ήρθε από το  Ντελαγουέρ, μια παραδοσιακά δημοκρατική πολιτεία,  εκεί όπου εξελέγη γερουσιαστής η Σάρα ΜακΜπράιντ και έγινε η πρώτη τρανς που κατορθώνει κάτι ανάλογο.

Σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας της η ΜακΜπράιντ έθεσε μια σειρά από ζητήματα από κοινωνικά ζητήματα, όπως προσιτό σύστημα υγεία για όλους, μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη κ.α. Ειδικά το θέμα της πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία, την αφορούσε και προσωπικά καθώς ο σύζυγος της έπασχε από καρκίνο και πέθανε μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες το 2014, 4 μόλις μέρες μετά την τελετή του γάμου τους.

Η 30χρονη δεν βρέθηκε από το πουθενά στην πολιτική σκηνή. Από μικρή ηλικία είχε εμπλακεί ενεργά στις καμπάνιες πολιτικών από το Ντέλαγουερ, το 2012 ήταν η πρώτη trans που εργάστηκε ποτέ στον Λευκό Οίκο, όταν έκανε την πρακτική της εκεί, στο επιτελείο του Προέδρου Ομπάμα και το 2016 ήταν η πρώτη τρανς που μίλησε στο εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος. Παράλληλα με όλα αυτά πάλευε για την προώθηση των δικαιωμάτων των τρανς στο Ντέλαγουερ. «Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών να ενισχύσει όλα τα παιδιά που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο και να νιώσουν ότι στο Ντέλαγουερ, αλλά και σε όλη τη χώρα, η δημοκρατία μπορεί τους αγκαλιάσει», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο στους New York Times.

H ΜακΜπράιντ έκανε coming out το 2011, σε ηλικία 21 ετών, όταν μίλησε στην εφημερίδα του κολλεγίου όπου φοιτούσε και ήταν πρόεδρος του σωματείου των προπτυχιακών φοιτητών.