Το πρόσωπό της δεν το ξεχνάς.  Για τους λάτρεις των συσχετισμών είναι κάτι ανάμεσα στην Έμα Στόουν και την Κριστίνα Ρίτσι. Οι περισσότεροι θεατές την λάτρεψαν με το καλημέρα στην ταινία τρόμου “The Witch”, προφανώς και οι casting directors που την πλησίασαν για το θρίλερ “Split”, στο ρόλο της γυναίκας που απαγάγει το ψυχάκι Τζέιμς Μακαβόι.

Μετά τα γυρίσματα του “The Witch” έπεσε σε κατάθλιψη γιατί έχασε την κοπέλα που υποδυόταν. Σημάδι κάθε ταλαντούχας ηθοποιού. Ταυτίζεται με το ρόλο σε σημείο παράνοιας. Το ίδιο της συνέβη και με την “Έμμα”. Τη θλίβουν οι αποχωρισμοί. ‘Ένιωθε σαν να ζούσε με τη δίδυμη αδελφή της και τις χώρισαν. Αυτά ακούν οι σκηνοθέτες κι όποτε έρχεται στα χέρια τους ένα σενάριο που αφορά ιστορία ενηλικίωσης νεαρής γυναίκας, ευαίσθητης, με ανοιχτές πληγές και άλυτα ψυχολογικά τραύματα, σκέφτονται το όνομά της. Στη θέση του θα την είχα βάλει ήδη στο speed dial.

Τίνος είσαι συ;

Γεννήθηκε στο Μαϊάμι, είναι 24 ετών, μεγάλωσε στην Αργεντινή κι έμαθε αγγλικά όταν η οικογένεια της μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία ούσα έξι ετών. Έχει τρομερές μιμητικές ικανότητες και δεν χρειάζεται καν καθηγητή φωνητικής ακόμη και για τον ρόλο της Ρωσίδας φονικής μηχανής στο “The New Mutants”, spin-off των “X-Men”, γιατί άκουσε ρωσικό ραδιόφωνο και έμαθε να μιλάει με βαρύ D.

Για να μπει στον εκάστοτε ρόλο ετοιμάζει λίστα τραγουδιών στο Spotify που να ταιριάζουν με το χαρακτήρα της ηρωίδας και ντύνεται σπίτι της όπως ο ρόλος. Τελετουργικά. Οι συμμαθητές της στο σχολείο την θεωρούσαν μίζερη και μοναχική. Δεν την λες ιδιαιτέρως κοινωνική. Έχει μια απόμακρη συμπεριφορά γιατί δεν της άρεσε που την πήραν από τα πόνι της από την εξοχή και την έβαλαν στο γκρίζο Λονδίνο παρέα με ένα χάμστερ. Ήξερε από τα 8 της ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και έχει οικογενειακό βίντεο η μητέρα της για να μας το αποδείξει.

Στα 16 της έκανε βόλτα το σκυλάκι της στο Νάιτσμπριτζ, γιατί είναι και πελούσια, και την είδε scouter μοντέλων που την έκλεισε για φωτογράφιση. Συμβαίνουν αυτά. Αλλά η συγκεκριμένη φωτογράφιση ήταν στο σετ του “Downton Abbey” κι εκεί την τσίμπησε ο ηθοποιός Άλεν Λιτς που έδωσε το τηλέφωνό της στον ατζέντη του. Την κάλεσαν μέσα στην ίδια εβδομάδα. Δεν έχει παρακολουθήσει μισό μάθημα σε σχολή υποκριτικής. Στα 18 της ήταν ήδη η αγαπημένη newcomer του Rolling Stone.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια δούλεψε σε δυο ντουζίνες πρότζεκτ. Φυσικά και ενηλικιώθηκε στα πλατό άρα λογικός ο νευρικός κλονισμός που ακολούθησε όταν της πρότειναν την Έμμα. Το έριξε στον χορό (είναι χορεύτρια) για να πολεμήσει τις κρίσεις πανικού. Το βαριέται οικτρά το “scream queen” που τις κότσαραν βαριεστημένοι δημοσιογράφοι που αγαπούν κλισέ λεζάντες. Και το απέδειξε με το ρόλο του ορφανού κοριτσιού που γίνεται φεμινίστρια πρωταθλήτρια σκακιού στο Netflix. Δεν χρειάζεται κασκαντέρ στις ταινίες της. Κάνει μόνη της τις επικίνδυνες σκηνές. Μεγαλώνοντας με πέντε αδέλφια μαθαίνεις να παίζεις ξύλο.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BLAM! JOY! Thanks for a wonderful day ???? @thefallmag @nathalieeleni_beauty @carlosferraz_ @philipmeech @josefineenglund @edytabetka_nailpro @miumiu

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anya Joy (@anyataylorjoy) στις

Επόμενα πλάνα;

Θα την δούμε τον Απρίλη του 2021 στο ψυχολογικό θρίλερ “Last Night in Soho”, θα παίξει στο πλευρό της Νικόλ Κίντμαν, του Γουίλεμ Νταφόε, της Μπιορκ, του Ίθαν Χοκ και του Αλεξάντερ Σκαρσγκάρντ στο δράμα εποχής/επική Viking saga “The Northman” και στο spin-off του “Mad Max: Fury Road”.