Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας έφηβης μουσουλμάνας από τη Βοσνία, που την ξυλοκόπησαν άγρια και την κούρεψαν επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν χριστιανό σερβικής καταγωγής.

Την περασμένη Δευτέρα, αφού το είχαν σκάσει για τέσσερις ημέρες, η 17χρονη και ο φίλος της επέστρεψαν στο σπίτι της οικογένειας, συνοδευόμενοι από τους γονείς του αγοριού, που είναι επίσης εφηβικής ηλικίας. Όμως η κατάσταση πολύ γρήγορα ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, η οποία έχει πολλά αιματώματα και ένα σπασμένο πλευρό, ο θείος της ήταν εκείνος που την κούρεψε, κατόπιν προτροπής του πατέρα της. Οι γονείς, ο θείος και η θεία παραδέχτηκαν μόνο ότι της έδωσαν “μερικά χαστούκια” και “σπρωξιές” και ότι ο πατέρας ήταν εκείνος που την κούρεψε “για να την τιμωρήσει, για να μην ξαναβγεί”, επειδή το είχε σκάσει με τον 20χρονο Σέρβο. Ο θείος είπε μάλιστα ότι “όταν μια νεαρή ανήλικη κοπέλα κάνει μια μεγάλη βλακεία, της κόβουμε τα μαλλιά, είναι κάτι σαν πρόστιμο”.

Οι γονείς, που έφτασαν στη Γαλλία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 2017 με τα πέντε παιδιά τους, δεν δέχονταν ότι η κόρη τους ήθελε να παντρευτεί τον νεαρό, ο οποίος κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, στην Μπεζανσόν. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι γαλλικές αρχές είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν άσυλο στην οικογένεια, η οποία θα έπρεπε να φύγει από τη Γαλλία. Όμως η διαδικασία επιστροφής τους στη χώρα τους καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και του κλεισίματος των συνόρων στη Βοσνία.

Οι γονείς της 17χρονης, ο θείος και η θεία της, τέθηκαν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου κατά συναυτουργία, παρουσία και άλλων ανηλίκων. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, αφού ο φίλος της νεαρής κοπέλας ειδοποίησε την αστυνομία επειδή την χτύπησαν και την κούρεψαν. Καταδικάστηκαν τελικά από γαλλικό δικαστήριο σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι 4 με αναστολή.

https://twitter.com/MarleneSchiappa?ref_src=twsrc%5Etfw


“Μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά στο εθνικό έδαφος”, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν. Η 17χρονη, η οποία έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία και φιλοξενείται σε ειδική δομή.