Μια 18χρόνη με ένα κανονικό σώμα. Ούτε γυμνασμένο, ούτε αδύνατο, ούτε παχύσαρκο, ούτε τίποτα. Με κανονικό σώμα. Της Μπίλι Άιλις. Αυτή η φωτογραφία μιας καθημερινής στιγμής ενός τόσο αναγνωρίσιμου 18χρόνου κοριτσιού που το ακολουθούν παραπάνω από 67 εκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς τα trademark φαρδιά ρούχα της έγινε αντικείμενο χλευασμού. Γιατί η Άιλις έχει μεγάλο στήθος και κοιλίτσα. Κάτι πάει πολύ λάθος.

https://t.co/wcgntbkRzo

Η μόνη ευκαιρία της ποπ μουσικής βιομηχανίας να αναστηθεί είναι αυτή η κοπέλα. Που ντρέπεται για το σώμα της και για αυτό το κρύβει. Με φαρδιά ρούχα. Που τα έκανε μόδα γιατί είμαστε όλοι τόσο απελπισμένοι να γίνουμε κάποιοι άλλοι, πιο κουλ, πιο διάσημοι, πιο σημαντικοί, και θελήσαμε να μιμηθούμε την αδυναμία μιας γυναίκας να αγκαλιάσει τον εαυτό της. Και της κολλήσαμε την ταμπέλα «εκκεντρική». Είμαστε πραγματικά χαμένοι σε μια στρατόσφαιρα αναζητώντας ταυτότητες. 

Εκείνη μίλησε ξεκάθαρα για το πώς θέλει να βλέπει το σώμα της. Αυτοδύναμο. Να το εξουσιάζει μόνη της. Χωρίς κοινωνικές πιέσεις και στερεότυπα θηλυκότητας και σεξουαλικότητας. Αν σου αρέσουν τα πομπώδη λόγια, την λες και επαναστάτρια. Ανένταχτη. Ούτε φίλτρα, ούτε πλαστικές επεμβάσεις. Μόνο πολύχρωμα μαλλιά, εφηβικά, ζωηρά, προβοκατόρικα. Φωνάζουν “δεν με νοιάζει τι σκέφτεσαι, εμένα μου αρέσω“. Με έξι Grammy’s  μπορεί να μένει αλώβητη;

Απάντησε. Ξανά,  Πόσταρε ένα βίντεο στο Instagram της από το λογαριασμό της Chizi Duru μπας κι αρχίσουμε να κανονικοποιούμε τα πραγματικά σώματα.

 Στις φωτογραφίες της σε περιοδικά δεν χαμογελάει ποτέ. Στην πραγματικότητα είναι μια συνηθισμένη έφηβη με έντονο το άγχος του αποχωρισμού. Κοιμόταν στο κρεβάτι των άνεργων ηθοποιών γονιών της μέχρι τα 10 και μέχρι τα 12 της ήθελε κάποιον από τους δύο γονείς της στο πλάι της σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Εχει διαγνωστεί με Σύνδρομο Τουρέτ και έχει διάφορα ψυχοσωματικά κινητικά τικ. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελεν Ντε Τζένερις μίλησε και για το πώς είναι να ζεις με το εν λόγω σύνδρομο. Η Άιλις υποφέρει ακόμη από άγχος. Εχει πάθει κρίση πανικού κατά τη διάρκεια περιοδείας της ξεσπώντας σε λυγμούς επί δυο συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ για μία εβδομάδα. Για να ξεπεράσει αυτές τις κρίσεις άγχους έκανε συνεδρίες με ψυχολόγο.

“Σκέφτομαι ότι δεν είμαι εγώ στην πραγματικότητα, αλλά ένα brand που εκπροσωπώ”, λέει. Η επιτυχία δεν της χτύπησε την πόρτα μέσα σε ένα βράδυ. Το 2015 έβγαλε το πρώτο της single, το “Ocean Eyes”. Ηταν 13 ετών και έγινε φίρμα μέσω του SoundCloud. Τότε πολεμούσε με την κατάθλιψη, είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις και άγχος που την οδηγούσε σε αυτοτραυματισμούς.

Στην πρώτη της εμφάνιση στο Coachella άνοιξε την 30λέπτη συναυλία της με το κομμάτι “Bad Guy” και το πλήθος παραληρούσε. Η νέα teen pop queen πήρε τότε τον θρόνο της. Ακόμη την ενοχλεί που όλος ο κόσμος ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή της. Δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί. Μεγάλωσε σε δυάρι στο Λος Αντζελες σε οικογένεια που δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει εισιτήριο για το Coachella και τώρα κυκλοφορεί με oversized Louis Vuitton ρούχα. Δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, αλλά έχει αυτοκίνητο Dodge Challenger.

Αν η Μπίλι Άιλις εκπροσωπεί το σήμερα, πρέπει να της φερθουμε με σεβασμό. Διαφορετικά, το αύριο θα είναι πιο επιθετικό με το παρελθόν του. Κι αυτό ίσως δεν πάει τόσο καλά.