Την Μαρίνα Σάττι δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος μουσικοκριτικός να την κατατάξει. Ξέρω ότι μαζί με 46 εκατομμύρια άλλους είδαμε τη “Μάντισσα” στο YouTube (και με 23 εκατομμύρια το κομμάτι “Θα σπάσω κούπες”) κι ότι στο Μπάγκειον έγιναν μαγικά πράγματα. Να δες το μεταμοντέρνο παραδοσιακό νανούρισμα:
Η Μαρίνα Σάττι ετοιμάζει δισκάρα
Ξέρω σίγουρα ότι η καλλιτέχνης είναι ότι καλύτερο μπορούμε να εξάγουμε στο εξωτερικό. Πρέσβειρα της σύγχρονης ελληνικής ποπ. Όσοι την έχουν δει από τη Λυρική (εξαιρετική στο Once) και την έχουν ακολουθήσει μέχρι υψίπεδα της Κρήτης και το 6 d.o.g.s παραμιλούν με το ταλέντο της. Γιατί απενοχοποιημένα είναι και ποπ και και παραδοσιακή, και mainstream και εναλλακτική, και gupsy punk και electronica. Η Μαρίνα Σάττι και τα πολυφωνικά σύνολα της έχουν κάμποσο girl power για να δημιουργήσουν τις πιο απροσδόκητες ενορχηστρώσεις. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για τις συνεργασίες της νέας της δισκογραφικής δουλειάς αλλά stay tuned.
Υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει ποια είναι η Μαρίνα Σάττι;
Μουσικός, ερμηνεύτρια, περφόρμερ, με εξαιρετικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού διδάσκει τις στις chórεs δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, αφρικάνικα γκόσπελ και τραγούδια των Βαλκανίων.
Με καταγωγή από την Κρήτη και το Σουδάν, έχει πτυχίο κλασικού πιάνου, ανώτερων μουσικών σπουδών και δίπλωμα κλασικού τραγουδιού, ενώ είναι απόφοιτη του Κολεγίου Μουσικής του Μπέρκλεϊ ως υπότροφος. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη European Jazz Orchestra ’09, ενώ ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις West Side Story και Ερωτόκριτος.
Το 2016 δημιούργησε τις Fonέs που έχουν τραγουδήσει σε χώρους όπως το Ηρώδειο, το ΚΠΙΣΝ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κι έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Κυπουργός, Διονύσης Σαββόπουλος, Παύλος Παυλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Καλαντζής. Το καλοκαίρι του 2018 τραγούδησαν ως Ωκεανίδες στην παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, τον Σεπτέμβριο του 2018 εμφανίστηκαν στην τελετή Champion of the Earth Awards των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 τραγούδησαν στην τελετή αφής της φλόγας του 36ου Μαραθωνίου στον Μαραθώνα.
#chóres #livesessions #comingsoon
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chóres (@chores.voices) στις
Οι Chóres ποιες είναι;
Οι Chórεs πειραματίζονται πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών, καταργώντας γεωγραφικά και ηλικιακά σύνορα, και αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά μέσα για την παραγωγή μηνυμάτων. Πλέον, περισσότερες από 50 γυναίκες ηλικίας 13-45 ετών συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες της ομάδας. Το συνδετικό στοιχείο μεταξύ αυτών των γυναικών είναι οι κοινές ανησυχίες τους γύρω από τις “εκφραστικές τέχνες” (performing arts), η ανοχή στη διαφορετικότητα, η αγάπη για τη μάθηση και η συμμετοχή σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης.
Λόγος να την κάνεις follow στο Insta;
Us in 2070 @marina_satti & @fones.voices #goals
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SATTI (@marina_satti) στις