Επειδή, ως γνωστόν, οι ΗΠΑ κοινωνικοπολιτικά έχουν την τάση να μπερδεύουν το μέσο μυαλό με κάποιες αντιφάσεις, δεν είναι και τόσο σοκαριστικό ότι μια τρανς σατανίστρια αναρχική κατάφερε να κερδίσει την υποψηφιότητα για σερίφης. Και μάλιστα με την πλευρά των ρεπουμπλικανών. Κεντρικό της σύνθημα; «f ** k the police».

Η Di Mezzo, ιδρύτρια της Reformed Satanic Church, είχε απορριφθεί την πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα, το 2018, με τους Δημοκρατικούς. Ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Όταν ανακάλυψε πως ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος απέσυρε την υποψηφιότητά του, έσπευσε να πάρει τη θέση του στο ρεπουμπλικανικό κόμμα. 

Η ίδια, σε ένα blog post έγραψε κάποια πράγματα για την υποψηφιότητά της:

“Μπήκα σ’ αυτό περιμένοντας ότι θα χάσω από τον πρώτο υποψήφιο, επειδή δεν πίστευα ότι τόσοι πολλοί ψηφοφόροι απλά… αγνοούσαν εντελώς ποιο άτομο ψηφίζουν.

Κι αυτό, επειδή το θέμα είναι ότι δε νοιάζεστε. Εμπιστεύεστε το σύστημα. Εμπιστευτήκατε τον θεσμό. Εμπιστευτήκατε το κόμμα. Νιώσατε ασφαλείς.

Ήσασταν σίγουροι ότι πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι μηχανισμοί για να αποφευχθεί να συμβεί ακριβώς αυτό που μόλις συνέβη. Ο θυμός σου έχει τοποθετηθεί λανθασμένα, αν τον κατευθύνεις πάνω μου. Άκου με, σε παρακαλώ. Ο θυμός σου είναι με το σύστημα που σου είπε ψέματα. Ο θυμός σου είναι με το σύστημα που σε έπεισε να πιστέψετε σ’ αυτό, να εμπιστευτείς και να πιστέψεις σ’ αυτό, όταν είναι πλήρως και εντελώς κατεστραμμένο.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία στις 8 Σεπτεμβρίου αυτήν την εβδομάδα, και όλες/οι συμπλήρωσαν τον κύκλο με το όνομά μου, παρά το γεγονός ότι δε γνώριζαν απολύτως τίποτα για το άτομο που ορίζονταν στην πιο ισχυρή θέση επιβολής του νόμου στην κομητεία.

Αυτό είναι ένα επίπεδο απροσεξίας για το οποίο κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος πρέπει να ντρέπεται.

Κατεβαίνω για σερίφης, επειδή αντιτίθεμαι σε αυτό το ίδιο σύστημα και ο σερίφης έχει την πιο πρακτική ικανότητα στο Cheshire County να αντιταχθεί σ’ αυτό το σύστημα.

Το σύστημα που σε απογοητεύει επιτρέπει -στην φρικιαστική τρανς σατανίστρια αναρχική- να γίνει υποψήφια σερίφης σου, είναι το ίδιο σύστημα στο οποίο επιτίθεμαι.

Λυπάμαι. Ξέρω ότι πονάει πολύ, αλλά αυτό το σύστημα είναι ψέμα. Το όλο πράγμα είναι ψέμα. Είναι κατεστραμμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και η ύπαρξή μου ως υποψήφια σερίφης είναι απλώς η απόδειξη του πώς αυτή η πραγματικότητα σας τρίφτηκε στη μούρη.”

Τι θα κάνει αν εκλεχθεί;

Ο στόχος της είναι να βάλει ένα τέλος σε όσα πάνε στραβά με τη μη δίωξη εγκλημάτων χωρίς θύματα. Κάπως έτσι δικαιολογεί και το σύνθημά της, “fuck the police”. Θεωρεί πως στη θεωρία η δουλειά της αστυνομίας είναι σωστή, μιας και έχει στόχο να μας προστατεύσει. Αλλά το κάνει; «Θέλω οι αστυνομικοί να ανταποκρίνονται σε εγκλήματα, όπου υπάρχουν πραγματικά θύματα. Ας είμαστε σαφείς σ’ αυτό. Εάν υπάρχει πραγματικό θύμα, τότε θα πρέπει να έχετε κάποιο άτομο να απευθυνθείτε που να μπορεί σας να βοηθήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, ανέφερε πως η αναρχική μέσα της ξέρει πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να γίνει αυτό πραγματικότητα από το κράτος, αλλά, όπως λέει, αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει αρκετόις χρόνος για αυτό, σε μια εποχή όπου αστυνομικοί γονατίζουν στον λαιμό των ανθρώπων για εννέα λεπτά, κάνοντας αναφορά στο συμβάν με τον George Floyd. 

Είπε επιπλέον: «Δε μισώ την αστυνομία. Θέλω να εμπνεύσω και να παρακινήσω τους αστυνομικούς, να είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούν να είναι. Θέλω να πηγαίνουν σπίτι το βράδυ με υπερηφάνεια. Γνωρίζοντας ότι είχαν αντίκτυπο στο να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Οι εκβιασμοί και οι απαγωγές δεν κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέρος και το ξέρουν αυτό.”