Ράνια Τζήμα, Κατερίνα Παναγοπούλου, Δώρα Αναγνωστοπούλου και Μαριλένα Γεραντώνη ρίχνονται στην αρένα της ενημέρωσης αποδεικνύοντας ότι σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο υπάρχει χώρος για “μεγάλες κυρίες”.

Στις 23 Φεβρουαρίου του 1996 γνωρίσαμε την πρώτη «επίσημη» Ελληνίδα παρουσιάστρια ειδήσεων. Η Ελένη Κυπραίου, φιλόλογος και ηθοποιός, άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες δημοσιογράφους στη κρατική και μετέπειτα στην ιδιωτική τηλεόραση. Οι απαιτήσεις της δουλειάς δεν έχουν αλλάξει αισθητά έκτοτε. Σωστή εκφορά του λόγου. Ψυχραιμία. Καλή άρθρωση. Καλό βιογραφικό.

Οι κυρίες των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, οι ανκοργούμαν, οι  έγκυρες γυναίκες της ενημέρωσης έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ιδιωτική τηλεόραση. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις παρουσιάστριες των δελτίων ειδήσεων του νέου Mega που θα «παλέουν» στην αρένα της τηλεθέασης με τις κεντρικές Νίκη Λυμπεράκη (Open), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντριάννα Παρασκευοπούλου (ΕΡΤ). 

Η μεταγραφή Κατερίνα Παναγοπούλου

Πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας του Παντείου. Ρεπόρτερ, παρουσιάστρια και εκφωνήτρια  του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, διαπιστευμένη στο Υπουργείο Εργασίας. Δημοσιογράφος στο free press Athens Voice και ραδιοφωνική παραγωγός και επί επτά χρόνια στο rooster του STAR παρουσιάζοντας τα δελτίο ειδήσεων κάθε Σαββατοκύριακο. Απέδειξε ότι ξέρει πως να σταθεί απέναντι στις κάμερες και ότι μπορεί να διαχειριστεί μια κρίση στον αέρα (στην περίπτωση της χαμογελώντας). Αποφεύγει να μιλά για την προσωπική της ζωή δηλώντας πως οι πολυδιαφημιζόμενες σχέσεις συνήθως είναι προβληματικές. Λατρεύει τη Νάξο και υποδέχτηκε το Σεπτέμβριο στο Mega αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή).

To comeback της Ράνια Τζήμα

Η θητεία της Ράνια Τζήμα στο ιστορικό Mega, το μεγάλο δημοσιογραφικό σχολείο, είναι το απαραίτητο διαπιστευτήριο για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του νέου Mega. Προήγηθηκε η παρουσίαση του μεσημβρινού δελτίου. Η Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος ξεκίνησε τη καριέρα της από το κανάλι του Φαλήρου και μετά από την πορεία της στο πολιτικό ρεπορτάζ ήρθε το καλοκαίρι του 2012 η πρώτη μεταγραφή στο κανάλι της Μεσογείων (τότε). Στο Mega γνωρίστηκε με τον σύζυγό της και πατέρα της κόρης της Ελένης, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Μετά το κλείσιμο του σταθμού δούλεψε στον Alpha, συμπαρουσιάζοντας με τον Σπύρο Λάμπρου την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ». Δηλώνει δρομέας αντοχής.

Η δωρική Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σπούδασε δημοσιογραφία στην Ιταλία, μιλάει ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά, αγαπά τον Φελίνι και τον Τριφό, είναι  δεινή κολυμβήτρια  και ξεκίνησε την καριέρα της στη ΕΡΤ το 2003 περνώντας από casting για τη θέση της παρουσιάστριας. Έφυγε το 2019 για να αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.Έχει δηλώσει ότι ζυμώνει ωραίο ψωμί. Πιστεύει ότι η τηλεόραση είναι ομαδικό σπορ, είναι μητέρα δυο παιδιών (10 και 13 ετών), χαμηλών τόνων και πιστεύει στη γυναικεία χειραφέτηση. Η έμπειρη δημοσιογράφος αναλαμβάνει την παρουσίαση πολιτικού talk show και την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου.

Η πτυχιούχος της Σορβόννης Μαριλένα Γεραντώνη

 

Συντάκτρια στα διεθνή του ΣΚΑΙ, με προϋπηρεσία σε ΕΡΤ και Mega, κεντρική παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων στο One Channel, μητέρα ενός  κοριτσιού. Μιλά άριστα πέντε γλώσσες, είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής της Σορβόννης και συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Το Βήμα». Θαυμάζει τη Μαρία Καρχιλάκη και λατρεύει την Τζια.