Λογικά θα έχεις ψυχανεμιστεί, πως τα μουσικά μου γούστα συνήθως στριφογυρνάνε γύρω από το εθιστικό τόξο της ροκ, ωστόσο βαθιά μέσα μου συνεχίζω να πιστεύω ότι η μουσική θα είναι αυτή που στο τέλος θα σώσει τον κόσμο και έχω πάντα τις κεραίες μου, ανοιχτές. Όσο κι αν σνόμπαρα την ποπ μικρότερος, οφείλω να ομολογήσω μετά λόγου γνώσεως, ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπηδήσει οι πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλλιτεχνών, με ένα Κ κεφαλαίο να με το συμπάθιο.  

Από τη μία, το wonderkid, Billie Eilish που κατάφερε να φέρει τούμπα όσα γνωρίζαμε για τη μουσική βιομηχανία πριν καν κλείσει τα 17 της χρόνια! Από την άλλη η Dua Lipa, που φέτος έπαθε 80s, και πολύ καλά έκανε γιατί έβγαλε τον πλέον κουνηματικό δίσκο της χρονιάς. Επειδή ξέρω ότι είσαι με το πληκτρολόγιο, στα δόντια, έτοιμος να με κράξεις που δεν αναφέρω όσα συνέβησαν λίγο καιρό πριν, με την εθνικιστική ανάρτηση της Dua για τη Μεγάλη Αλβανία, που έφερε στις επάλξεις κοτζαμάν Καίτη Γαρμπή, θα το κάνω λέγοντας πως εδώ έκανες μαλακία Dua και μας πλήγωσες γιατί πάντα ήσουν δίπλα και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και στο Black Lives Matter κίνημα, με ξεκάθαρη κι όχι ναιμεναλλάδικη θέση.  

Η απολογητική της ανάρτηση προσωπικά μου έδειξε πως ποτέ δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που ανέβασε κι ότι δεν είχε σκοπό να ξεράσει εθνικιστικό μίσος και ρατσισμό. Mέσα σε 2 μόλις ολοκληρωμένους δίσκους, επαναπροσδιόρισε τον ποπ ήχο κι έγινε αφίσα σε χιλιάδες δωμάτια, σε όλο τον κόσμο. Στον ομώνυμο πρώτο δίσκο, ντεμπούταρε συστήνοντας μας τους “New Rules” που πρέπει να ακολούθεί κάποια μετά από ένα χωρισμό, με αφορμή τον δικό της, ωστόσο μπλέχτηκε κάπου στην πορεία όπως συμβαίνει πάντα κι επέστρεψε στον πρώην που αποτέλεσε έμπνευση του τραγουδιού, με τους fans της να της τα χώνουν αδυσώπητα.  

Δεν πειράζει βέβαια, γιατί η Dua Lipa με το “Future Nostalgia”, που έβγαλε στις αρχές της χρονιάς αναδύθηκε σαν 80s ιέρεια προσκαλώντας να την βρούμε “Physical way”, με ένα τρομερό songwriting, σε ένα δίσκο που γεννήθηκε για να παίζει στο repeat. Κι ενώ, άπαντες βαράνε υποκλίσεις στο ταλέντο της και το Hype της ξεπερνά το αντίστοιχο της kinder bueno στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της, η Dua μέσα από τη δουλειά της βροντοφωνάζει ότι ήρθε να διεκδικήσει τον θρόνο της ποπ κι η ποπ δεν γίνεται να της αρνηθεί. Πως να το κάνει άλλωστε, όταν στον ελεύθερο χρόνο της, τερματίζει το workout, μαζί με ή χωρίς τις κατσικούλες της!