Όλα όσα συμβαίνουν στην Αμερική με το κίνημα Black Lives Matter, είναι ίσως το σπουδαιότερο κεφάλαιο των ημερών του κορονοϊού που διανύουμε. Όπως έχουμε γράψει και ξανά γράψει ένα τόσο μαζικό κίνημα που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες κι απλώθηκε σε όλο τον κόσμο με τη μορφή διαμαρτυρίας, επαγρύπνησης, ενημέρωσης υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων αδερφών μας.

Πλάι σε όλους αυτούς, στάθηκαν και μίλησαν και πολλοί διάσημοι, διαλέγοντας σε ένα πολύ κρίσιμο και ιδιαίτερο σημείο της ιστορίας, να μην προσπεράσουν, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία αλλά και την ανισότητα που είχε τρυπώσει σε κάθε θύλακα ζωής και καθημερινότητας γύρω τους. Γυρνοβολώντας, λοιπόν στο λατρευτό μας ίντερνετ, πέσαμε πάνω σε όσα είπε η Μπέλα Χαντίντ για τον πασπαλισμένο με αστερόσκονη κόσμο της Μόδας. Μαζί με τη Γιάρα Σαχίντι και την Άσλεϊ Γκράχαμ βρέθηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Elle. Τράβηξε λοιπόν, το πέπλο που καλύπτει έναν φωταγωγημένο και γκράντε χώρο και τα είπε έξω από τα δόντια.

Θέλω τα νεαρά κορίτσια και τα αγόρια να γνωρίζουν ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιούν τη φωνή τους και να απαιτούν δικαιοσύνη για ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς“, είπε. “Θέλω να ξέρουν ότι είναι εντάξει να είναι συμπαθητικοί και ευγενικοί, αλλά να είναι δυνατοί και να επικοινωνούν την αλήθεια τους ταυτόχρονα

Καθώς οδηγούμαστε στην επόμενη σεζόν, ο φόβος μου είναι να δω για άλλη φορά μια από τις μαύρες φίλες μου να καίει τα μαλλιά της στο ίσιωμα ή να κάνει μόνη της το μακιγιάζ γιατί ο μακιγιέρ δεν έχει εκπαιδευτεί να δουλεύει σε όλους τους διαφορετικούς τύπους δέρματος. Μισώ ότι μερικοί από τους μαύρους φίλους μου αισθάνονται έτσι. Ακόμα κι αν είναι στην πρώτη γραμμή, δεν αισθάνονται αποδεκτοί. Η βιομηχανία μας υποτίθεται ότι αφορά την έκφραση και την προσωπικότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι [πολλοί άνθρωποι] εξακολουθούν να κάνουν διακρίσεις λόγω ακριβώς [αυτών των διαφορών].”

Από εμάς είναι μπράβο Μπέλα, είμαστε μαζί σου!