Χριστούγεννα: Η λατρεμένη εποχή που χαίρεσαι να βλέπεις συγγενείς και δεύτερα ξαδέλφια. Η εποχή που αγαπάς και αγαπιέσαι, η εποχή που η -ρητορική- ερώτηση «Βρήκες κανέναν μαρή;» γίνεται trending και τα xanax βαράνε sold out στα φαρμακεία όλης της χώρας. 

Η στιγμή της γλυκούλας γιαγιάς που θα σου πει την παραδοσιακή ψαγμενιά: “Άντε χρυσό μου να κάνεις ένα παιδάκι κι εσύ να το χαρώ πριν πεθάνω”

Η φάση που καταλαβαίνεις πως δεν θα γλιτώσεις με τίποτα. 

Αυτά είναι τα άσχημα. Ναι. Είσαι όμως στο Provocateur και εμείς δεν χαμπαριάζουμε από κλισέ και δυσκολίες γι’ αυτό και σου σερβίρουμε απλόχερα τα βέλη που θα γεμίσουν τη φαρέτρα σου και θα αποτρέψουν το δικό σου Greek Fat Big Wedding

Πάμε να δούμε μερικές Προβοκατόρικες τεχνικές υπεκφυγής: 

Ξεκινάς το παιχνίδι στην έδρα σου εξιστορώντας τον τελευταίο χωρισμό που σε τσάκισε και το πόσο μαλάκας καλό παιδί ήταν, αλλά έτυχε να μην ταιριάζετε. Το σόι παρακολουθεί περίλυπο αδυνατώντας να διατυπώσει αυτά που κουβαλά μέσα του. Για τις επόμενες 2 εβδομάδες κανείς δεν θα ασχολείται μαζί σου. 

Σημείωση: Απαραίτητα είναι τα κλάματα μοναξιάς ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Ήταν απαράδεκτος. Πάλι ξεκινάς εσύ με χαρακτηριστικές αναφορές στον πρώην που άφησες γιατί ΕΠΡΕΠΕ. Λες πως σε μείωνε, ήταν άγαρμπος και μετά από 3 μήνες σχέσης ο γάμος δεν περνούσε από το μυαλό του. ΑΚΥΡΟ. 

“Αν βρήκα τι; Τι ψάχναμε θεία Μαίρη;”, πες με τρόμο στα μάτια και σοκαριστική ενόχληση σαν κάποιος να παρεμβαίνει στα προσωπικά σου. 

Στην πρόσφατη ταινία “Μια φορά του χρόνουπαίζει το κόνσπετ του άντρα συνοδού. Μήπως; 
*Για την ταινία καλύτερα να μην συζητήσουμε…

Μένει στο εξωτερικό. Κερδίζεις πόντους αμέσως χτυπώντας πάνω στον στερεοτυπισμό που κυβερνά τα σόγια δίνοντας στο υποτιθέμενο αγόρι σου κύρος, ευφυΐα και καλή οικονομική κατάσταση. Πειράζει που δεν υπάρχει; 

Παίξ’ το απελπισμένη Ματίνα Μανταρινάκη: “Δεν έχω κανέναν. Μήπως ξέρεις εσύ κάποιον; Μήπως έχεις κανέναν ελεύθερο φίλο; Μήπως ξέρει ο άντρας σου; Ο γιος σου; 

Απήγγειλε κοφτά και με ύφος σκύλας: “Πιστεύεις ότι μπορεί να με αγαπήσει και να με παντρευτεί κάποιος έτσι όπως είμαι;”

“Συγγνώμη, τι ΕΙΠΕΣ;” συνεχόμενα σαν να βρίσκεσαι στον Τύρναβο χωρίς σήμα. Κάποια στιγμή θα το κλείσουν που θα πάει. 

“Δεν θέλω να χαλάσω τα γονίδια μας με αποτυχημένες επιλογές”,σε πιο bitch ρυθμό κοιτώντας λοξά την κοπέλα που σας κουβάλησε ο ξάδερφος. ΑΠΑΙΧΤΟ. 

“Επισκέπτομαι ψυχολόγο 3 φορές την εβδομάδα¨. Cool, Αμερικάνικο και ξεκάθαρα προβληματικό. 9 στους 10 ψυχολόγους λένε ότι μόλις πέσει αυτό στο τραπέζι όλοι εξαφανίζονται.

Ύφος τρελού. Το αφήσαμε τελευταίο και πιο απελπισμένο. Συνοδεύεται πάντα με την καθόλα ατάραχη φράση “Λες να είναι κάπου εδώ μέσα;” και τη διαρκή κίνηση του κεφαλιού μας. Σίγουρα αποτελέσματα από τη μία, εγγυημένο κουτσομπολιό για την πάρτη μας από την άλλη. 

ΥΓ. Αν μέχρι τότε έχει προκύψει αμόρε, εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τις παραπάνω ατάκες κρατώντας τον σύντροφο ταμπουρωμένο στο σπίτι.