Η ιστορία μας περιέχει τον ρομαντισμό των 60’s λόγω Beatles, καθώς και πολύ ροκ. Και όλα αυτά για λογαριασμό μίας και μόνο γυναίκας. Της Pattie Boyd. To σκηνικό λαμβάνει χώρα στο Λίβερπουλ, όταν ο George Harrison (μέλος των Beatles) συναντάει την Pattie Boyd (μοντέλο και φωτογράφος του συγκροτήματος) στα γυρίσματα της ταινίας ”A Hard Day’s Night’‘ το 1964. Αργότερα μπαίνει στη ζωή της και ο Eric Clapton, γνωστός για τα ”όργια” που κάνει με την κιθάρα στα χέρια. Αυτοί οι δύο θα αφιερώσουν μεγάλο μέρος της έμπνευσής τους σε εκείνη, και θα χαρίσουν σε εμάς τους υπόλοιπους, μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια της μουσικής ιστορίας.

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι των 11 τραγουδιών που έχουν γραφτεί για χάρη της.

1. ”It’s All Too Much” – The Beatles
1967. Στις καλές εποχές του ζευγαριού, ο George ερωτευμένος παρακαλάει την Pattie να τον παντρευτεί. Δεν παραλείπει φυσικά, να υμνεί τα υπέροχα ξανθά μαλλιά της και τα μπλε μάτια της. 


2. ”For You Blue” – The Beatles
Στο ίδιο μοτίβο και το 2ο κομμάτι, απλά τώρα ο κιθαρίστας πετυχαίνει τον στόχο του και το παντρεύεται το κορίτσι.
 
https://www.youtube.com/watch?v=tpEOTpjLhWQ

3. ”Something” – The Beatles
Το ζευγάρι περνάει μια κρίση στη σχέση του και όπως λέει και το τραγούδι: ”Δε θέλω να την αφήσω τώρα, ξέρεις ότι την πιστεύω τώρα.”
 

4. ”I Am Yours” – Derek and the Dominos (Eric Clapton)
Tέλη της δεκαετίας του 60′ ο Eric πάει επίσκεψη στο σπίτι του ζευγαριού. Και ερωτεύεται τη γυναίκα του συνάδελφού του George. ”Εγώ είμαι δικός της…” 
 
https://www.youtube.com/watch?v=t1QENoKhEvc
Λίγο αργότερα στέλνει στην Pattie ένα ερωτικό σημείωμα με τα αισθήματα που τρέφει για λογαριασμό της.
 

7. ”Layla” – Eric Clapton
Όταν η Pattie χωρίζει με τον George, δε γίνεται να μην ξανασκεφτεί την πρόταση του Eric. Ειδικά από την στιγμή που της αφιερώνει τη θρυλική ”Layla”.
 
To 1979 τελικά τον παντρεύεται. 
 
H μούσα έχει πλέον βρεθεί και ο Eric ρίχνει πολύ πόνο για τον ξανθό άγγελο, όπως την αποκαλεί στα τραγούδια του.
 

11. ”Same Old Blues” Eric Clapton 
Όμως η σχέση δεν κρατάει και πολύ. Ο κιθαρίστας το ρίχνει στο ποτό και την αποχαιρετά. ”Μωρό μου θα σου λείψω, όμως κράτα αυτά τα λόγια μου…” O χωρισμός τους έρχεται το 1988.