Υπάρχουν άνθρωποι γεννημένοι μαχητές.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που όσες φορές κι αν έχουν λυγίσει στη ζωή τους, έχουν μάθει να ευθυγραμμίζονται. Ξανά και ξανά. Ό,τι κι αν τους έχει συμβεί, όσο σοβαρό κι αν είναι, έχουν μάθει να αγωνίζονται. Με νύχια και με δόντια. Με όση δύναμη τους έχει απομείνει. Μέχρι τελικής πτώσεως. Κι ακόμη παραπέρα.

Και όταν αυτοί οι άνθρωποι ορθοποδήσουν, ακριβώς επειδή η δύναμή τους είναι ανεξάντλητη, προσπαθούν μέσα από το προσωπικό τους βίωμα να μεταδώσουν παντού το μήνυμα, ότι η ζωή είναι ωραία και πολύτιμη και ότι όλα τελικά είναι θέμα οπτικής.

Αρκεί να μη χάνεις ποτέ το κουράγιο σου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού Ναυτικού, Barbie Ritzco, 40 ετών, η οποία το 2010 και ενώ βρισκόταν σε προετοιμασία για την προσεχή αποστολή της στο Αφγανιστάν, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

Κι όμως, ούτε λεπτό δεν άφησε να την πτοήσει η περιπέτεια της υγείας της κι έτσι, σήμερα-πέντε χρόνια μετά- με τη δημοσίευση της φωτογραφίας της, στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, με την ονομασία “Flat & Fabulous” (ελλ.βλ.“επίπεδη και υπέροχη”), στοχεύει στο να δώσει θάρρος και δύναμη σε όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει τη μάχη με τον καρκίνο.

Aνήκει στους ανθρώπους που έχουν μάθει να αγωνίζονται κι αυτό συμβολίζει άλλωστε και το τατουάζ, το οποίο αποφάσισε να φιλοτεχνηθεί σε όλο της το στέρνο, αρνούμενη να προβεί σε πλαστική επέμβαση αυξητικής στήθους που συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Στο τατουάζ απεικονίζεται μία ανοιχτή καρδιά από πέταλα λουλουδιού. Το σύμβολο του νικητή και του θάρρους.

Ακριβώς όπως είναι κι εκείνη: θαρραλέα και γεννημένη ΝΙΚΗΤΡΙΑ!