Κάπου στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, η Αθήνα έγινε μπεργκερομάνα. Τα μπεργκεράδικα ξεπηδούσαν σαν τα μανιτάρια, πήραν τη σκυτάλη από τα FroYo, αλλά δεν ήταν μια περαστική μόδα. Έγινε κυρίαρχο πιάτο το μπέργκερ και ένωσε το κουτούκι με το γκουρμέ εστιατόριο. Κάποια brands έγιναν αλυσίδες, άλλα διατήρησαν την ταπεινή τους καταγωγή. Όλα τους όμως φροντίζουν να ικανοποιούν ουρανίσκο και στομάχι και γι’ αυτό τους δίνουμε τα βραβεία μας.

Ακολουθούν τα 9 καλύτερα μπέργκερ, 1 για κάθε γειτονιά, 1

Butcher’s Burger στο Περιστέρι

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν τα πάνε πολύ καλά με το burger. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αυτή την κατηγορία να την απαρτίζουμε εγώ κι άλλοι τρεις, αλλά το νόημα δεν είναι αυτό. Το νόημα είναι ότι μπορεί να μην είναι το burger η πρώτη μου επιλογή όταν θέλω να φάω κάτι «βρώμικο» την cheat day μου (έτσι την αποκαλώ για να μην βαραίνουν οι τύψεις), αλλά ξέρω πού θα φάω το καλύτερο. Και όπου καλύτερο εννοώ το Butcher’s Burger & Steakhouse στο Περιστέρι.

Εδώ οι άνθρωποι δίνουν βαρύτητα στο καλό κρέας. Γιατί αυτό κάνει μια συνταγή επιτυχημένη. Όλη η ουσία εκεί κρύβεται. Τα burger τους είναι ζουμερά και λαχταριστά, αλλά μιας και το μέγεθος μετράει, είναι ικανοποιητικά και σε αυτό το κομμάτι. Για την ακρίβεια μπορείς να επιλέξεις πόσο μεγάλο το θέλεις, αφού μπορεί να προσγειωθεί στο πιάτο σου και ένα XL Large burger. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετές επιλογές, ακόμα και vegetarian. Ο χώρος είναι μικρός σχετικά, αλλά και πάλι δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να το απολαύσεις σε ένα από τα τραπέζια του.

Συνέχισε την αναζήτηση του τέλειο μπέργκερ στο intronews.