Μένουμε σπίτι και κάνουμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα κάνουμε. Για παράδειγμα; Μαγειρεύουμε. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. (Αλήθεια, αλήθεια…).

Και να σου πούμε και κάτι; Μάθαμε πολλά πράγματα μέσα σ’ αυτές τις 15 μέρες. Τύφλα να ‘χουν οι Άκηδες κι οι Κουτσόπουλοι. Εδώ άκου: 10 συμβουλές για να μη σου χαλάει φαΐ, από μας που μας χάλασαν πολλά για να μάθουμε, αλλά ξέρεις… Όχι ότι είχαμε και πουθενά να πάμε…

1. ΜΗ ρίχνεις λάδι στα μακαρόνια που βράζουν!

Υπάρχει μια φήμη ότι με λάδι στα μακαρόνια καθώς βράζουν, εκείνα δεν κολλάνε. Ούτε ισχύει, και θα σου χαλάσει και τη μακαρονάδα. Δεν αξίζει…

2. ΜΗ σουρώνεις το νερό από τα μακαρόνια, ή έστω ΜΗΝ ρίχνεις κρύο νερό από πάνω!

Πέρα απ’ το πόσο υπέροχες σάλτσες μπορείς να φτιάξεις με το νερό απ’ τα μακαρόνια, αν ρίξεις κρύο νερό από πάνω δεν θα κολλάει η σάλτσα και θα καταλήξεις να τρως σκέτα μακαρόνια και σάλτσα με ψωμί μετά…

3. ΜΗΝ αφήνεις χρόνο να περάσει για να ανακατέψεις τα μακαρόνια!

Κολλάνε κι απ’ τα πρώτα λεπτά! Κι αν κολλήσουν εκεί, την πάτησες…

4. ΜΗΝ μαγειρεύεις κρέας χωρίς να ξεπαγώσει καλά!

Αν το κάνεις, μάλλον θα καταλήξεις με φαγητό απ’ έξω καμένο κι από μέσα άψητο…

5. ΜΗΝ κόβεις το κρέας χωρίς να το αφήσεις να “ξεκουραστεί”!

Αν περιμένεις λίγο, τα υγρά του θα πάνε σε όλο το κρέας. Μάστερσεφ λέμε…

6. ΜΗΝ ανακατεύεις το ρύζι που βράζει!

Γιατί θα σου γίνει λαπάς! Μόνο στο ριζότο κουτάλα, το ρυζάκι άσ’ το στην ησυχία του!

7. ΜΗ βάζεις κρύο βούτυρο για πουρέ!

Δεν θα γίνει ποτέ αφράτος και κρεμώδης, όσο αν το “μαλακώσεις” λίγο πρώτα.

8. ΜΗΝ παραγεμίζεις το τηγάνι σου!

Καλύτερα “δυο τηγανιές”, παρά μία και φίσκα. Θέλει το χώρο του το φαγητό, να μαγειρευτεί καλά παντού και να βγάλει αρώματα!

9. ΜΗΝ τηγανίζεις κρέας αν δεν έχει προθερμάνει το τηγάνι σου!

Δυο εικόνες = δυο χιλιάδες λέξεις!