Η θερμοκρασία έχει σκαρφαλώσει επικίνδυνα στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ζεσταίνεσαι, η πλησιέστερη παραλία απέχει τουλάχιστον μισή ώρα, ο ιδρώτας στάζει κι εσύ μέσα στο σπίτι να ψάχνεις τρόπους να δροσιστείς.

Ένας από αυτούς, λοιπόν, είναι να φτιάξεις με τα χεράκια σου γιαούρτι και στο πι και φι έχεις τρία σε ένα: και δροσιά και νοστιμιά και θρεπτική αξία στον οργανισμό σου.

Και μετά μπορείς να πας και για εκείνη τη βουτιά που λέγαμε!

Για τσέκαρε.

Υλικά

1000 ml. γάλα πλήρες
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

1. Το γάλα και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πλήρες, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιθυμητό και το γιαούρτι δεν θα αποκτήσει πλούσια, κρεμώδη μορφή.

2. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το γάλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Θα βράσουμε το γάλα για 18-20 λεπτά.

3. Αφήνουμε το γάλα να κρυώσει για 22-24 λεπτά.

4. Προσθέτουμε στο γάλα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι, που θα διαλύσουμε με λίγο από το βρασμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τυλίγουμε με ένα τραπεζομάντηλο βαμβακερό ή λινό. Σ’ αυτή τη φάση πρέπει να αφήσουμε το γιαούρτι να πήξει σε θερμό περιβάλλον 40-45°C Κελσίου για 2 ώρες.

6. Αν θέλουμε να δώσουμε στο γιαούρτι κρεμώδη μορφή, το χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό.