Αν και για σένα το πρωινό είναι απλά μια κάψουλα καφέ στη μηχανή και βουρ έξω από την πόρτα… σε νιώθω! Ήρθε όμως η ώρα που μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις το βήμα παραπάνω!

Δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από 7 λεπτά μαζί με το χρόνο που θα χρειαστείς για να το φας και η μέρα σου θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα!

Εδώ σου έχω 4 πολύ βασικές συνταγές για γλυκό, υγιεινό πρωινό αλλά αν δεν σου φτάνουν μπες στο hashtag #CoolArtisanBreakfast στο Instagram όπου μπορείς να βρεις πάνω από 230 ιδέες.

Δεν μπορεί, όλο και κάποια θα σου κάνει κλικ!

1. Κουάκερ με μπανάνα και καρύδια

Υλικά (1 μερίδα)
40γρ. νιφάδες βρώμης
200 ml νερό
30γρ καρύδια
1 μπανάνα

Εκτέλεση
Βράζουμε το κουάκερ με το νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα και ρίχνουμε κανέλα από πάνω.

2. Σοκολατένιο Porridge

Υλικά (1 μερίδα)
40γρ. νιφάδες βρώμης
200 ml νερό ή γάλα 1.5%
1 κουτ. γλ. μέλι
1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε το κουάκερ με το νερό ή το γάλα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταφίδες ή μήλο ή μπανάνα και κανέλα.

3. Τοστ με μπανάνα και cranberries

Υλικά (1 μερίδα)
2 φέτες ψωμί ολικής ή πολύσπορο ή ζέα (ή αραβική πίτα ολικής)
1 ώριμη μπανάνα
Κανέλα
Cranberries
Σκόνη κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες. Πασπαλίζουμε με κανέλα και κακάο και απλώνουμε το μείγμα μαζί με τα Cranberries στο ψωμί. Ψήνουμε στην τοστιέρα. Μπορείς να προσθέσεις και νουτέλα ή ταχίνι με κακάο!

4. #Proino_Ipies?

Και αν μετά από όλα αυτά θέλεις κάτι ακόμα πιο γρήγορο, που να μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και πηγαίνοντας στη δουλειά τότε η λύση είναι μια. Η Amita Πρωινό είναι ένας χυμός 6 φρούτων (πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, λεμόνι, μανταρίνι και μέλι. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να γεμίσεις τον οργανισμό σου με 4 βιταμίνες C, D, A και E. Και όλα αυτά σε ένα μικρό μπουκάλι 250 ml – σχεδόν σφηνάκι δηλαδή – για να χωράει και στην τσέπη σου!

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.