Από πού ως πού το 13 είναι συνδεδεμένο με την ατυχία; Πιο γουρλίδικο νούμερο από αυτό δεν υπάρχει τούτο το καλοκαίρι. Οι Rockwave Nights γίνονται εμφατικά και τόσο αναζωογονητικά, το συναυλιακό σούπερ 13άρι της εποχής, το όνειρο που περιμένουμε να ζήσουμε πώς και πώς! Τύχη και ευλογία αυτό που μας περιμένει προσεχώς σε ένα από τα πιο μαγικά σημεία της Αθήνας…

Αρχής γενομένης από την Τρίτη 25 Ιουνίου και έως την Πέμπτη 1 Αυγούστου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Για 13 μαγικές Rockwave βραδιές, που ένα «πρόβλημα» και μόνο μας δημιουργούν: Πώς θα γίνει να πάμε σε όλες;

Εκεί στα ψηλά, με τις μελωδίες να εναλλάσσονται και το ρυθμό να μας απογειώνει, η πόλη φαίνεται αλλιώς. Πιο όμορφη, πιο ταξιδιάρικη, πιο μαγική. Εικόνες και συναισθήματα όλα ένα κουβάρι, καθώς το Rockwave θα δημιουργεί τις υπέροχες αναμνήσεις του μέλλοντος.

Επί της σκηνής, στο Λυκαβηττό, θα βρεθούν εξαιρετικοί καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι: Placebo, Opeth, Pink Martini, Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πυξ Λαξ, Raining Pleasure και όχι μόνο…

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά, μέρα προς μέρα. Στο είπαμε, στο ξαναλέμε, το πρόβλημα (θα) είναι τι να πρωτοδιαλέξεις…

13 μαγικές Rockwave Nights στον Λυκαβηττό, πώς θα γίνει να πάμε σε όλες

Rockwave Nights 2024: Το κορυφαίο μουσικό πάρτι του καλοκαιριού

25.06 | ARA MALIKIAN

O αποκαλούμενος και «βασιλιάς του βιολιού» έρχεται στο Rockwave για να αφηγηθεί μουσικά την άκρως ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή ιστορία του.

Με μια κλασική όσο και μοντέρνα μουσική δομή που ενώνει μεσογειακούς ήχους και αρμένικες λαϊκές μελωδίες με ισχυρές δόσεις ροκ και ποπ ηχοχρώματος.

26.06 |  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C “Στην Ηλεκτρική Καρέκλα”

Μια εκρηκτική γιορτή με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αγγελάκα, που θα έχει δίπλα του τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων.

Ο Γιάννης Αγγελάκας θα παρουσιάσει την «Ηλεκτρική Καρέκλα», μια περιπέτεια γεμάτη μουσική από την πλούσια διαδρομή του.

27.06 | ΠΥΞ ΛΑΞ

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στο Rockwave για να (μας) πούνε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες.

Αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες.

28.06 | RAINING PLEASURE – 2024 REUNION

Η κορυφαία ελληνική αγγλόφωνη μπάντα ξανά μαζί επί σκηνής μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε.

Για να ξανασυναντηθεί με παλιούς φαν αλλά και να γνωριστεί με ένα κοινό που δεν είχε ως τώρα την ευκαιρία να τους δει ζωντανά.

29.06 | ROTTING CHRIST – CELEBRATING 35 YEARS

Το μεγαλύτερο ελληνικό metal συγκρότημα όλων των εποχών – νέτα σκέτα. Γιορτάζει τα 35 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας και ένα είναι το σίγουρο: Θα γίνει χαμός! Ετοιμάζεται κάτι πολύ ξεχωριστό λένε οι πληροφορίες και πολύ μας εξιτάρει…

30.06 | ΧΑΤ ΤΡΙΚ

Το «καταραμένο» τρίο από τη Θεσσαλονίκη εγγυάται μια πρωτόγνωρη ροκ εν ρολ εμπειρία, πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Ο πιο φάλτσος τραγουδιστής, ο πιο ξεκούρδιστος κιθαρίστας και ένας ντράμερ αποτελούν μια πανκ ροκ μπάντα που ανατρέπει όσα θεωρούσες δεδομένα.

01.07 | ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτελεί από μόνη της μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, οι σπουδαίοι μουσικοί ανεβαίνουν και πάλι παρέα στο Λυκαβηττό, συμμετέχοντας στα Rockwave Nights με ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία.

02.07 | ΜΙΚΑ

Μετά την ξεσηκωτική του εμφάνιση στο περσινό Rockwave Festival, ο εκθαμβωτικός showman με τα πολύχρωμα ποπ beats επιστρέφει στην Αθήνα στα Rockwave Nights.

Ποπ διαμάντια όπως  «Grace Kelly», «Relax, Take It Easy», «Lollipop», «Big Girl (You Are Beautiful)» «The Origin of Love», «We Are Golden», ενσωματώνονται σε μια αιώνια λούπα που στριφογυρίζει στο  μυαλό.

Οι επιτυχίες του Μika είναι τόσο πιασάρικες και οι live εμφανίσεις του τόσο ψυχαγωγικές που κάθε συναυλία του μετατρέπεται σε ένα λαμπερό, χορευτικό πάρτι.

03.07 | OPETH + LEPROUS

Εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, Οpeth, θα μοιραστούν την σκηνή του Λυκαβηττού με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous στα Rockwave Nights.

Οι Οpeth γοητεύουν προσφέροντας ένα μελαγχολικό ταξίδι άκρως προσωπικό, με αλλεπάλληλες σκοτεινές ιστορίες τρόμου, ενώ η ικανότητα των Leprous να αλλάζουν ευρηματικά τις διαθέσεις και τον ρυθμό στο ίδιο τραγούδι είναι πραγματικά εντυπωσιακή. 

04.07 | PAN PAN X YEARS OF YOUTH + FRIENDS

Ο Pan Pan μετά από ένα tour με τον Years Of Youth με sold out συναυλίες ανά την Ελλάδα, επιστρέφει στην γενέτειρά του για ένα show όπου θα παρουσιάσει μουσική από τις Φαντασμαγορίες και τους Λύκους στον Άρη, σε μια επαναφήγηση των κομματιών σε διάλογο με την αρχιτεκτονική της Aθήνας. Μια ηλεκτρονική ουτοπία…

15.07 | PINK MARTINI feat. China Forbes

Oι Pink Martini, η «μικρή αλλά συνάμα μεγάλη ορχήστρα» από το Πόρτλαντ, ανεβαίνουν στο Λυκαβηττό για να μας κεράσουν το μεθυστικό κοκτέιλ τους από κλασικούς ήχους, λάτιν, παραδοσιακή ποπ και τζαζ μελωδίες σε ένα ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτυ.

Το πολυμελές σχήμα επιστρέφει στο κορυφαίο venue της πόλης για να μας ξυπνήσει αναμνήσεις του εκρηκτικού live του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Οι Pink Martini είναι τόσο πολυπράγμονες που δύσκολα μπορούν να καταταγούν σε ένα μουσικό είδος. Είναι jazz, ή lounge, ή fusion ή και όλα μαζί. Στο τέλος της ημέρας, έχουν τη μυστική συνταγή για το τέλειο πάντρεμα διαφορετικών ειδών.

16.07 | IMANY “VOODOO CELLO”

To μυστικιστικό ταξίδι της ιέρειας της soul. Ιμανυ και Voodoo Cello, ένας συγκλονιστικός διάλογος ανάμεσα σε μία μοναδική φωνή και οκτώ τσελίστες, ένα μαγικό ταξίδι από το σκοτάδι στο φως με οδηγό την αρχέγονη θηλυκή ενέργεια.

Ένας ήχος που ακούγεται αυθόρμητος και ακατέργαστος χωρίς να είναι σκληρός, κρυστάλλινος χωρίς να είναι επιτηδευμένος.

01.08 | PLACEBO

Every me and every you στον κατάλληλο χώρο, την κατάλληλη στιγμή. Όσοι ήταν εκεί εκείνη τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου του 2003, ξέρουν πολύ καλά τί σημαίνει αυτό. It’s in the water, baby, δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί το Placebo Effect γιγαντώνεται με την ενέργεια του βράχου, πάνω από τον ορίζοντα της πόλης.

Στην Ελλάδα  είδαμε πρώτη φορά τους Placebo στο επικό Rockwave του 1999 στον Άγιο Κοσμά και 25 χρόνια μετά η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς μας κάνει ακόμη να χαμογελάμε. Έκτοτε έχουν επισκεφθεί τη χώρα πάνω από 10 φορές και κάθε φορά η εμπειρία είναι μαγική.

Μπες ΕΔΩ για να προμηθευτείς εισιτήρια για τις Rockwave Nights 2024