Τι είναι καλύτερο από μία μπίρα; Δύο μπίρες, απάντησες; Δικός μας άνθρωπος είσαι, παρακαλώ συνέχισε την ανάγνωση, θα τα πάμε καλά εμείς οι δύο. Μιλάει η… εμπειρία χρόνων!

Κι άλλωστε καλοκαιράκι είναι. Καύσων, κουφόβραση, λιοπύρι δεν λέμε, αλλά έχει και τα πολύ καλά της αυτή η εποχή. Το παγωτό, για παράδειγμα, κι αυτό το κάναμε για να πατήσεις κλικ ΕΔΩ – τα μυστικά του επαγγέλματος.

Η μπίρα, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, τραβιέται τρελά αυτήν την εποχή και… συστήνεται με συνταγή γιατρού. Κάντο εικόνα. Κάπου δροσερά, διψάς, πίνεις την πρώτη γουλιά (σαν την πρώτη γουλιά δεν έχει…) και η απόλαυση διαπερνά κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου.

Αυτές οι μικρές στιγμές χαράς είναι που αξίζουν στη ζωή και είπαμε να στο κάνουμε λίγο πιο εύκολο. Προτείνοντας σου 5 εξαιρετικά μαγαζιά στην Αθήνα, με ζηλευτή εξειδίκευση στον τομέα, που στο ερώτημα to beer or not to beer, κάνουν την απάντηση αυτονόητη: To beer…

5 μαγαζιά στην Αθήνα που η μπίρα είναι καλύτερη από οπουδήποτε αλλού  

5 μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσεις την μπίρα σου όπως ακριβώς πρέπει

The Lucky Sparrow Pub

Τίποτα δεν λείπει, τίποτα δεν περισσεύει. Ατμόσφαιρα, στιλ, χαρακτήρας, μουσική, τα πάντα είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Μια κλασική Irish pub που θα σε ταξιδέψει και θα σε κάνει να νιώσεις άνετα με τη μία.

Κοντά στις 15 «βρύσες» και περισσότερες από 30 ετικέτες για να διαλέξεις, ενώ θα τσιμπήσεις σνακ που θαρρείς φτιάχτηκαν για να συνοδεύσουν την μπίρα σου.

Τριπτόλεμου 44, Γκάζι

Tales of Ales

Οι απανταχού λάτρεις του ζύθου ξέρουν πως σε κάτι τέτοια μέρη είναι που σου μιλάει η ιστορία του αγαπημένου τους ποτού. Και βρίσκει στόχο απευθείας στην καρδιά. Αγάπη λέγεται…

Όλα είναι στην εντέλεια εδώ, γι’ αυτό μιλάμε για ένα μαγαζί με φίλους περισσότερο από πελάτες. Απευθύνεται στους «μπιρόβιους» αλλά έχει ανοιχτή την αγκαλιά του και για να μυήσει σε αυτή τη χαρά και τους λιγότερο εκπαιδευμένους. Μέσα από μια ζηλευτή λίστα ετικετών, ειδών.

Μιλτιάδου 19, Μοναστηράκι  

Blame the Sun

Σου έχει τύχει να έχεις την αίσθηση μόλις ανακαλύπτεις ένα μέρος πως… γεννήθηκες για να πηγαίνεις εκεί; Αυτό κάλλιστα μπορεί να σου συμβεί όταν ανακαλύψεις αυτό το μαγαζί.

Με Καλιφορνέζικη αισθητική και τροπική διάθεση, εδώ το ζεις διαφορετικά, εδώ το ζεις ταξιδιάρικα και πάντα καλοκαιρινά! Φταίει αυτός ο ήλιος, ζεστός και ζωογόνος…

Βεΐκου 60, Κουκάκι

Tap 27

Ένα taproom με ιντριγκαδόρικη συλλογή από φρέσκες βαρελίσιες μπίρες κατευθείαν από την κάνουλα, καθώς και ντόπιες-διεθνείς μικροζυθοποιίες. Και εξαιρετικό φαγητό – να το τονίσουμε αυτό.

Μικρό στο μάτι, μεγάλο σε όλα τα άλλα του, αυτό το μαγαζί στο Παγκράτι κατέχει άρτια το κομμάτι «μπίρα» και κάθε φορά που πηγαίνεις νιώθεις πως μαθαίνεις και κάτι καινούριο. Σίγουρα περνάς πάντα υπέροχα.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι

Slowdown

Ο τρόπος της Ικαρίας – από εκεί ξεκίνησε πριν έρθει και στην Αθήνα. Χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη. Απολαμβάνεις κάθε γουλιά από την αγαπημένη σου μπίρα, την πίνεις, δεν σε πίνει.

Κι αν η κοιλιά γουργουρίσει αναζητώντας κάτι συνοδευτικό, κομπλέ, Θα βρεις αυτό ακριβώς που ταιριάζει με την περίσταση. Η εκλεκτή πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά.

Κυδαντιδών 39, Πετράλωνα