Η άμεση θερμότητα είναι όταν μαγειρεύετε φαγητό ακριβώς πάνω από την πηγή θερμότητας, είτε είναι αναμμένος καυστήρας είτε πάνω από τα κάρβουνα. Έμμεση θερμότητα είναι όταν το φαγητό μαγειρεύεται στο μπάρμπεκιου με τον καυστήρα/κάρβουνα στη μία ή σε κάθε πλευρά του φαγητού, όχι ακριβώς κάτω από το φαγητό. 

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του μπάρμπεκιου σας είναι πρώτα να ρυθμίζετε σωστά το μπάρμπεκιου με τη σωστή ποσότητα καυσίμου για τη θερμοκρασία που απαιτείται για το μαγείρεμα του φαγητού σας και, στη συνέχεια, να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τη θερμοκρασία ενώ μαγειρεύεται το φαγητό σας.

Ποια είναι η σημασία της χρήσης διαφορετικών θερμοκρασιών;

Τώρα που καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ άμεσης και έμμεσης θερμότητας, ας δούμε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα οφέλη της χρήσης διαφορετικών θερμοκρασιών στο μπάρμπεκιου σας.

Δεν έχει νόημα να γυρίζετε κάθε καυστήρα στο μπάρμπεκιού σας στην υψηλότερη ρύθμιση και να ρίχνετε όλα τα διαφορετικά είδη φαγητού στις ψησταριές. Τα κομμάτια του κοτόπουλου σας θα καούν πριν ψηθούν, τα λαχανικά θα καψαλιστούν, το όμορφο παχύ rib eye σας θα μοιάζει να έχει ψηθεί τέλεια και εσωτερικά θα είναι ωμό. 

Πώς ελέγχετε τη θερμοκρασία του μπάρμπεκιου σας;

Κάθε Weber συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο μαγειρικής που παρουσιάζει τις καλύτερες μεθόδους μαγειρέματος για την ψησταριά σας. Η θερμότητα μέσα σε ένα μπάρμπεκιου με κάρβουνο θα ελέγχεται από δύο κύριους παράγοντες, την ποσότητα του καυσίμου που χρησιμοποιείτε και το πόση ροή αέρα επιτρέπετε μέσα στο μπάρμπεκιου.

Αφού ακολουθήσετε την ποσότητα καυσίμου σύμφωνα με το εγχειρίδιό σας, το εύρος θερμοκρασίας μπορεί να εξαιρεθεί ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο άνεμος ή η βροχή. Ο ευκολότερος τρόπος για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του μπάρμπεκιου με κάρβουνο είναι να ρυθμίσετε τους αεραγωγούς. Κλείνοντας ελαφρά τις οπές εξαερισμού περιορίζετε τη ροή του αέρα και τη φωτιά που θα μειώσει τη θερμοκρασία μέσα στο μπάρμπεκιου. Ανοίγοντας τους αεραγωγούς αυξάνετε τη ροή του αέρα και τη θερμοκρασία μέσα στο μπάρμπεκιου.

Σε ένα μπάρμπεκιου αερίου, είναι τόσο απλό όσο η ρύθμιση των χειριστηρίων του καυστήρα.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber