Φυσικά και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Ταϊλάνδη. Λίγο διαφορετικά, αλλά τα. γιορτάζουν. Αυτό που δεν αλλάζει σε όλες τις χώρες του κόσμου, ωστόσο, έχει να κάνει με την ανάγκη όλων στις όμορφες αυτές γιορτές να δοκιμάσουν ωραία πιάτα, πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα από αυτά είναι και τα “γλειφιτζούρια” κοτόπουλου. Στην ουσία πρόκειται για φτερούγες που ψήνονται με τον παραδοσιακό ταϊλανδέζικο τρόπο. Μήπως ήρθε ώρα να τα δοκιμάσεις στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αντί για τα κλασικά παϊδάκια;
Υλικά και Nam Jim σάλτσα:
2 κόκκινα τσίλι
1 πράσινο τσίλι
¼ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού (ναι βρίσκεται εύκολα)
λάιμ, χυμός
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 εκ. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
30 μικρές φτερούγες κοτόπουλου
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά nam jim σε ένα μπλέντερ και πατήστε το μαγικό κουμπάκι για 10 έως 20 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μπολ και περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα nam jim.
Μαρινάρετε το κοτόπουλο όσο προθερμαίνεται το μπάρμπεκιου. Κρατήστε το υπόλοιπο nam jim για να το σερβίρετε ως σάλτσα.
Ρυθμίστε το μπάρμπεκιου σας για έμμεσο μαγείρεμα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο σας για περαιτέρω οδηγίες. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου σας για υψηλό έμμεσο μαγείρεμα.
Μόλις το μπάρμπεκιου προθερμανθεί, κάντε προσαρμογές στα χειριστήρια του καυστήρα για υψηλό έμμεσο ψήσιμο.
Τοποθετήστε τα «γλειφιτζούρια» κοτόπουλου στο μπάρμπεκιου σε έμμεση δυνατή φωτιά, κλείστε το καπάκι και ψήστε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τα «γλειφιτζούρια» κοτόπουλου με τη σάλτσα nam jim.
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber