Τυρί μοτσαρέλα, βούτυρο σκόρδου, μυρωδικά, τραγανά κρουτόν και ένα μεγάλο καρβέλι ψωμιού που μοσχομυρίζει. Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για το ορεκτικό της Πρωτοχρονιάς που ίσως κλέψει την παράσταση. Πού θα το ετοιμάσετε; Στην ψησταριά σας φυσικά, πού αλλού;

Υλικά:

1 μεγάλο καρβέλι ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βούτυρο με σκόρδο:

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ανάμεικτα μυρωδικά

Mix τυριών:

Ελάχιστη κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα + επιπλέον ¼ φλιτζάνι για να ρίξουμε από πάνω
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου (υγραερίου) για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (190°C έως 230°C).

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά του βουτύρου με το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μείγματος τυριών. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ψωμιού, κόψτε την κορυφή από το ψωμί. Κόψτε την κορυφή του ψωμιού σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τραβήξτε το εσωτερικό ψωμί από τη φραντζόλα για να δημιουργήσετε ένα μπολ. Κόψτε το εσωτερικό ψωμί σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Αλείψτε το σκισμένο ψωμί με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα τα κομμάτια. Προσθέστε το ένα τέταρτο του μείγματος τυριών στο «μπολ» της φραντζόλας. Στη συνέχεια, απλώστε το ένα τέταρτο του βουτύρου σκόρδου πάνω από το μείγμα τυριών στο στο ψωμί. Επαναλαμβάνουμε, συνεχίζοντας την στρώση του μείγματος τυριών και του βουτύρου σκόρδου. Ολοκληρώστε με με επιπλέον τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.

Ψήνετε τη φραντζόλα σε έμμεση μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί το τυρί και η μοτσαρέλα αρχίσει να χρυσίζει. 10 λεπτά στο χρόνο μαγειρέματος, προσθέστε τα σκισμένα κομμάτια ψωμιού στο μπάρμπεκιου και ψήστε γύρω από το καρβέλι (έμμεση μέτρια φωτιά) για 10 λεπτά.

Αφαιρέστε το ψωμί και τα μικρά κομματάκια ψωμιού από το μπάρμπεκιου. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber