«Safety first» λένε οι Αμερικανοί και δεν έχουν άδικο. Για το λόγο αυτό και για να ευχαριστηθούμε στο έπακρο την μπάρμπεκιου εμπειρία (γιατί περί εμπειρίας πρόκειται) πρέπει να ακολουθούμε μερικούς κανόνες, τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των φίλων μας ή της οικογένειά μας. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μαγικές και η Weber θέλει να παραμείνουν έτσι. Τι κάνει γι΄ αυτό; Mοιράζεται μαζί μας μερικά tips ασφαλείας.

-Τα γάντια για το χιόνι δεν είναι γάντια μπάρμπεκιου. Πρέπει να φοράτε γάντια ανθεκτικά στη θερμότητα όταν λειτουργείτε το ψησταριά σας.

-Ποτέ μην κάνετε μπάρμπεκιου μέσα στο γκαράζ σας ή κάτω από μια προεξοχή, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά σας βρίσκεται τουλάχιστον τρία μέτρα μακριά από όλα τα εύφλεκτα υλικά και σε καλά αεριζόμενο χώρο.

-Να είστε υπομονετικοί γιατί μπορεί να χρειαστεί να παραταθούν οι χρόνοι μαγειρέματος. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο επιπλέον καύσιμο για να επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία, οπότε προσθέστε μπρικέτες όταν χρειάζεται ή έχετε μια επιπλέον φιάλη υγραερίου στη διάθεσή σας.

-Αφήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος να κάνει τη σκληρή δουλειά. Το iGrill είναι ένα ψηφιακό θερμόμετρο συνδεδεμένο με εφαρμογή που θα σας ειδοποιεί μόλις τα μαγειρεμένα φαγητά, όπως η μπριζόλα, το κοτόπουλο ή το ψητό έχουν φτάσει στην τέλεια θερμοκρασία για σερβίρισμα.

-Θυμηθείτε να μαγειρέψετε με κλειστό καπάκι. Το χειμερινό μπάρμπεκιου σημαίνει μεγαλύτερο μαγείρεμα, οπότε κλείστε το καπάκι για να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα.

-Κρατήστε το μπάρμπεκιου καλυμμένο όταν δεν το χρησιμοποιείτε για να το προστατεύσετε από τα στοιχεία.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber