Το γλυκό μετά από τα γιορτινά τραπέζια είναι δεν είναι μια απλή υπόθεση, ειδικά αν έχουν προηγηθεί (που σίγουρα έχουν προηγηθεί) πολλά αλμυρά πιάτα, διάλειμμα για μελομακάρονα και καρουμπιάδες και μετά ξανά αλμμυρά πιάτα. Επίσης, είναι πολύ πιθανό στο τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωταχρονιάς, να βρεθούν και μερικοί «δύσκολοι» καλεσμένοι, από αυτούς που τίποτα δεν τους ικανοποιεί. Ε, με αυτό το γλυκό, όλα θα αλλάξουν και στο τέλος, ίσως σας ζητήσουν και τη συνταγή. Ήρθε η ώρα να ανάψετε την ψησταριά σας, ξεκινάμε.
 
Υλικά: 
 
1 κούπα ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό
3 αυγά
0,2 λίτρα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρισμένο
260 γραμμάρια κατεψυγμένα βύσσινα, ξεπαγωμένα και στραγγισμένα
Σπρέι μαγειρικού λαδιού
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
0,1 λίτρα κρέμα παχύρρευστη
⅓ φλιτζάνι με φιστίκια καθαρισμένα
 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα.
 
Προετοιμάστε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (170°C έως 190°C). 
 
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ρίξτε το μπολ για να επικαλυφθούν με το αλεύρι  Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στη ζύμη και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή κουτάλι, διπλώστε τα αλευρωμένα βύσσινα μέσα από το κουρκούτι. Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με σπρέι μαγειρικού λαδιού και αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.
 
Ψήνετε το κέικ σε έμμεση μέτρια προς χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 40 έως 45 λεπτά.
 
Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάχνουμε τη γκανάζ. Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα και την παχύρρευστη κρέμα σε ένα καθαρό γυάλινο ή κεραμικό μπολ. Ψήνετε στο μικροκύματα με ισχύ 50% για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να χρειαστεί.
 
Μόλις ψηθεί το κέικ, αφαιρέστε το κέικ από την ψησταριά, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά για 5 λεπτά πριν το απλώσετε σε μια σχάρα ψύξης για κέικ.
 
Μόλις το κέικ και η γκανάζ έχουν κρυώσει εντελώς, περιχύστε τη γκανάζ πάνω από το κέικ και, τέλος, τα φιστίκια Αιγίνης.
 
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber