BBQ.Stories | Ταρτ τατέν στην ψησταριά γιατί είσαι και γκουρμέ τύπος

Ό,τι πρέπει για μετά το κοντοσούβλι.

BBQ.Stories | Ταρτ τατέν στην ψησταριά γιατί είσαι και γκουρμέ τύπος

Ό,τι πρέπει για μετά το κοντοσούβλι.


Κανείς από την παρέα σου δεν θα αρνηθεί ένα γλυκό μετά το φαγητό, οπότε καλό θα ήταν, έτσι ώστε να φτάσουμε στο ανώτατο και ολοκληρωμένο στάδιο την απόλαυση που προσφέρουμε στους φίλους μας, να έχουμε κάτι στην άκρη. Για να δείξεις την γκουρμέ πλευρά σου αλλά και να τονίσες ότι είσαι ένα άτομο που λατρεύει τις αντιθέσεις, ιδίως μετά από ένα ψήσιμο που είχε τα πάντα, δοκίμασε να τους ετοιμάσεις ταρτ τατέν. Πού αλλού, στην ψησταριά σου φυσικά.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά 

ΧΡΟΝΟΣ BBQ: 40 λεπτά 

Υλικά: 6 μήλα Καστανή ζάχαρη Βούτυρο Πιπέρι σετσουάν (προαιρετικό) Πρέζα αλάτι 1 ρολό σφολιάτας 4 κ.σ. κρέμα fraîche 2 κ.γ άχνη ζάχαρη 2 σταγόνες νερό από λουλούδι πορτοκαλιού (εναλλακτικά: μία πρέζα κανέλα)

1. Προθερμάνετε την ψησταριά στους 180– 210°C για έμμεσο ψήσιμο.
2. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε τέταρτα κι έπειτα τοποθετήστε τα στο ταψί. 
3. Πασπαλίστε τη ζάχαρη, προσθέστε σταγόνες βουτύρου σε μέγεθος φουντουκιού, μια πρέζα πιπέρι σιτσουάν κι αλάτι. 
4. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά στη ψηστα- ριά σε μέτρια (210°C) άμεση φωτιά. 
5. Καλύψτε τα μήλα με τη σφολιάτα και συνεχί- στε το έμμεσο ψήσιμο για περίπου 20 έως 30 λεπτά, έως ότου η ζύμη να γίνει χρυσή. 
6. Εν τω μεταξύ — ετοιμάστε τη γκουρμέ κρέμα, αναμειγνύοντας την κρέμα fraîche με τη ζάχαρη άχνη και το νερό από άνθη πορτοκαλιού (ή μια πρέζα κανέλας). Διατηρήστε τη δροσερή μέχρι να σερβιριστεί.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα