Θα είμαστε ειλικιρινείς. Σπάνια μετά από ένα καλό και «γεμάτο» μπάρμπεκιου, δεν θα βρεθεί κάποιος από την παρέα για να αναφωνήσει το γνωστό «ένα γλυκάκι το έτρωγα». Σου έχουμε καλά νέα, μπορείς να ετοιμάσεις ακόμα και μπισκότα τιραμισού στην ψησταριά σου. Ναι, στην ψησταριά που μόλις έψησες τις μπριζόλες και τα μπιφτέκια για τους φίλους σου.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20–25 λεπτά 
ΧΡΟΝΟΣ BBQ: 14 λεπτά
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Πέτρα για Πίτσα, Πολυτελής Δίσκος 
 
Υλικά: 3 αβγά, 100 γρ. ζάχαρη, 1 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ ή εσπρέσο 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1⁄4 κ.γ. αλάτι, 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 15 γρ. ζάχαρη σε σκόνη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας1 κ.σ. αμαρέτο, 1 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ ή εσπρέσο, 75 γρ. σκούρα σοκολάτα, λιωμένη 
 
1. Προθερμάνετε τον φούρνο για έμμεσο ψήσι- μο σε χαμηλή θερμοκρασία (160°C) – τουλάχι- στον 10 λεπτά πριν από το ψήσιμο. Αν χρησιμο- ποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, γεμίστε το 1⁄3 του δοχείου εκκίνησης με Μπρικέτες της Weber . 
 
2. Διαχωρίστε τα αβγά έτσι ώστε να έχετε τα ασπρά- δια σε ένα μπολ, και τους κρόκους σε ένα άλλο. 
 
3.Προσθέστε 50 γρ. ζάχαρη στους κρόκους κι ανακατέψτε τους με έναν ηλεκτρονικό αναδευ- τήρα μέχρι να έχει ένα απαλό χρώμα και να είναι κρεμώδες, για περίπου 3 λεπτά. 
 
4. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο μίγμα και ανακατέψτε για 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
 
5. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια κι ανακατέψτε τα για 5 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν. 
 
6. Ενώστε τα δύο μίγματα, προσθέτοντας το ένα τρίτο από τα ασπράδια στο αρχικό μίγμα σταδια- κά, για να διατηρήσει τον αέρα του. Μόλις το μίγ- μα έχει μια ομοιόμορφη συνοχή, τοποθετήστε το σε ένα κορνέ. 
 
7. Καλύψτε το ταψάκι ψησίματος με λαδόκολλα και φτιάξτε περίπου 32 στρογγυλά μπισκότα, περίπου στο μισό μέγεθος από ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ. 
 
8. Τοποθετήστε την πλάκα της πίτσας σε έμμεση φωτιά και τοποθετήστε το ταψάκι ψησίματος με τα άψητα μπισκότα από πάνω. Ψήστε για 12-14 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να δείχνει ψημένη. 
 
9. Εντωμεταξύ, μπορείτε να φτιάξετε τη γέμιση. Ανακατέψτε το νερό και τους κόκκους καφέ σε ένα μπολ. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε, έπει- τα προσθέστε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας και το αμαρέτο, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Διατηρήστε το κρύο στο ψυγείο μέχρι τη συναρ- μολόγηση. 
 
10. Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια αλείψτε τη λιωμένη σοκολάτα στην επίπεδη πλευρά του μπισκότου. Όταν στεγνώσει η σοκολάτα, προσθέστε 1⁄2 κ.γ από το μίγμα μασκαρπόνε σε κάθε ένα. 
 
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber