Το εύκολο, λένε, είναι και το πιο δύσκολο. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Πολλές φορές, μία εύκολη συνταγή, μπορεί να γίνει και η πιο δύσκολη, όμως με τις σωστές οδηγίες, όλα απλοποιούνται και η ζωή μας στην κουζίνα μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Αυτό ακριβώς κάνει και ο Τάσος Αντωνίου ο οποίος αγαπά τις εύκολες, γρήγορες, λαχταριστές συνταγές και τις μοιράζεται απλόχερα μαζί μας μέσω της σελίδας του, το www.mamapeinao.gr. Μάλιστα, είναι και βραβευμένος συγγραφέας με το βιβλίο του «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω». Με λίγα λόγια, η βόλτα του από το BBQ.Stories, ήταν σχεδόν αναπόφευκτη. 

 

Έχεις κόσμο στο σπίτι. Ποιο κρέας θα ψήσεις στη ψησταριά σου για να τους ικανοποιήσεις και ποιο θεωρείς ότι είναι το κατάλληλο;

Ένα rib eye steak είναι μια safe και αξιόλογη επιλογή. Πάντα grass fed! Αν έχω χρόνο και δεν είμαστε πολλά άτομα τότε μια πικάνια ή μια tomahawk είναι εξαιρετικές προτάσεις επίσης. 

Ας υποθέσουμε τώρα ότι θες να κάνεις το τραπέζι στον εαυτό σου. Τι θα ετοιμάσεις; Θα επιλέξεις «ψαγμένες» κοπές κρεάτων ή θα πας σε κάτι πιο παραδοσιακό;

Εγώ ψηφίζω την πικάνια. Ειδικά οταν ειναι grass fed και Αργεντινής. Σίγουρα όμως θα ψήσω μαζί και πατάτες, γλυκοπατάτες και άλλα λαχανικά εποχής στο μαντέμι. Η σαλάτα και τα λαχανικά γενικότερα πλέον έχουν σημαντική θέση στο τραπέζι μου.

 

Με τι συνοδεύεις συνήθως τα κρεατικά και τι θα πρότεινες στον μέσο ψήστη;

Ωραίες σαλάτες με πολύχρωμα λαχανικά και πιο ψαγμένα για να μην βαριόμαστε ποτέ. Επίσης πλέον (αν και στο παρελθόν τις μισούσα) είμαι φανατικός των ζεστών σαλατών. Έχεις δοκιμάσει ποτέ cauliflower steak; Τα σπάει! Όσον αφορά το ποτό θα συνόδευα με ένα καλό κόκκινο κρασί και οχι απαραίτητα ακριβό! 

Έχεις κάποια αγαπημένη μαρινάδα; Έχεις να μας προτείνεις μία σχετικά εύκολη;

Εμένα γενικά μου αρέσει η απλή μαγειρική με την καλύτερη πρώτη ύλη. Τα μυστικά για σούπερ μαρινάδα κατα τη γνώμη μου είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ανθός αλατιού και πιπέρι και ξύσμα και χυμός από λάιμ και πορτοκάλι. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις δεντρολίβανο και καπνιστή πάπρικα. Δες τη συνταγή μου εδώ 

Υπάρχουν κάποια «μυστικά», κάποια tips που θα κάνουν το ψήσιμό μας ακόμα καλύτερο;

Πάντα αγοράζουμε καλό κρέας και ιδανικά αρκετά χοντρό κομμάτι. Το κρέας πριν το ψήσουμε θελει ξεκούραση μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματιου – περίπου μια ώρα. Η σχάρα πρέπει να είναι πάντα πολύ καλά προθερμασμένη και να έχουμε αρκετή φωτιά αλλά να την ελέγχουμε καλά. Πάντα στεγνώνουμε την μπριζόλα με χαρτί κουζίνας πριν την ψήσουμε. Αλλά μην ξεχνιόμαστε πως όλα αυτά αποκτούν νόημα όταν δεν αναλωνόμαστε στους πολλούς κανόνες και φυσικά όταν έχουμε καλή παρέα!