Η μπριζόλα είναι συνυφασμένη με το μπάρμπεκιου, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η μπριζόλα λάπας ψημένη σε στυλ caveman, από την άλλη, είναι συνυφασμένη με την γεύση. Επίσης δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό κάποιος. Το γιατί αποκαλούμε το συγκεκριμένο στυλ ψησιματος “caveman” θα το καταλάβετε καλύτερα μόλις διαβάσετε τη συνταγή, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και φυσικά γευστικότατη. Ένα είναι σίγουρο: θα νιώσετε σαν άνθρωπος των σπηλαίων αλλά για καλό σκοπό.

Μερίδες: 4-6

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος BBQ: 20 λεπτά με ξεκούραση

Ειδικός εξοπλισμός: Σανίδα καπνίσματος

Υλικά: 1 μπριζόλα λάπας, 2 χούφτες χοντρό θαλασσινό αλάτι, χυμός λάιμ, ανάλογα το γούστο σας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανάμεικτα μπαχαρικά, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, και φασκόμηλο.

1. Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο στη μέγιστη φωτιά. Τοποθετήστε τη μπριζόλα λάπας απευθείας στη χόβολη και ροδίστε την πλήρως και από τις δύο πλευρές. 

2. Αφαιρέστε από τα κάρβουνα και τοποθετήστε το κρέας στη σανίδα καπνίσματος με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αφήστε το να ξεκουραστεί έως ότου φθάσει σε θερμοκρασία 55°C στον πυρήνα. Μόλις το κρέας φτάσει σε αυτήν τη θερμοκρασία, καθαρίστε το υπερβολικό αλάτι. Στη συνέχεια κόψτε σε μερίδες και είτε φάτε το όπως είναι, είτε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ που θα ρίξετε από πάνω. 

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber