Έχετε κατεβάσει από το πάνω μέρος της ντουλάπας, τα χειμερινά σας ρούχα που βρίσκονταν δίπλα ακριβώς από τα παπλώματα; Ο χειμώνας έφτασε και μπορεί να μην μας έχει δείξει ακόμα τα δόντια του, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Κυρίως, όμως, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ποιες συνταγές θα ακολουθήσουμε τις πρώτες κρύες νύχτες που πλησιάζουν. Πάμε, λοιπόν, να καλωσορίσουμε τις κρύες μέρες με ένα εύκολο, ζεστό και γευστικότατο πιάτο.

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 
Χρόνος BBQ: 2 ώρες
Ειδικός εξοπλισμός: σούβλα

Υλικά: 1½–2 κιλά χοιρινή κοιλιά (χωρίς κόκαλα), αλάτι, πιπέρι, 12 φέτες μπέικον, 150 γρ. ανάμικτα μπαχαρικά (σύμφωνα με τα γούστα και τις προτιμήσεις σας), 1 κιλό μικρές πατάτες.

1. Προθερμάνετε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο στους 230°C. 

2. Κόψτε τη χοιρινή κοιλιά κατά μήκος στη μέση. Αναδιπλώστε και προσθέστε άφθονο αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά στο εσωτερικό και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες μπέικον μέσα. Τυλίξτε το ρολό σφιχτά, έτσι ώστε η εξωτερική πλευρά να είναι προς τα έξω. Καρυκεύστε το εξωτερικό με αλάτι και πιπέρι και δέστε με ένα κορδόνι. 

3. Περάστε την κοιλιά χοιρινού κρέατος σε μια σούβλα και τοποθετήστε τη στη σχάρα. Ενεργοποιήστε τη σούβλα και τοποθετήστε δύο αλουμινένια κουτάκια στην ψησταριά για να μαζέψετε το λίπος που θα στάζει. Μετά από 1 ώρα, μπορείτε να προσθέσετε τις πλυμένες πατάτες σε αυτά τα κουτάκια έτσι ώστε να ψηθούν ταυτόχρονα. Οι πατάτες θα έχουν μια ολοκληρωμένη γεύση, ενώ θα προστατεύονται από το χάλι της ψησταριάς. Αφού η χοιρινή κοιλιά ψηθεί για 2 ώρες, αφαιρέστε την από τη ψησταριά. 

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber