Το ψήσιμο μπορεί ορισμένες φορές να φαίνεται δύσκολο – αλλά, επίσης, πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται να είναι κι έτσι. Είναι απόλυτα λογικό να έχετε απορίες όταν αποκτάτε μια νέα δεξιότητα, και το μπάρμπεκιου δε διαφέρει από αυτό. “Τί είδους κρέας είναι ιδανικό για τη μαγειρική αρχάριων; Πώς καπνίζεται ένα λουκάνικο;” Για να απαντηθούν τα καυτά σας ερωτήματα, κοιτάξτε στη Weber Grill Academy

Είτε είστε τελείως αρχάριος, είτε απλά θέλετε να μάθετε μερικά νέα κόλπα, μπορείτε να εγγραφείτε σε μια τοπική σχολή μαγειρικής για να μάθετε από τους πεπειραμένους σεφ στη Grill Academy τι κάνει το μπάρμπεκιου την αγαπημένη τους μέθοδο μαγειρικής. Με τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, βρείτε μάγειρες με το ίδιο σκεπτικό με εσάς, μέσα από αναζωογονητικές συνεδρίες, καλύπτοντας θέματα, όπως η προετοιμασία της τέλειας μπριζόλας, ο τρόπος ψησίματος για μεγάλα πάρτι και οι μη συμβατικές τεχνικές, που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για την επόμενη συνάντησή σας. 

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα τι μπορείτε να κάνετε με τη Weber ψησταριά σας, μιλήσαμε με διάφορους σεφ της Grill Academy μας από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να μας δώσουν ορισμένες συμβουλές και πληροφορίες, που τους κατατάσσουν στους κορυφαίους ψήστες. Βρείτε την τοπική σας Grill Academy σε μια κοντινή σχολή μαγειρικής μέσα από τη Weber στο διαδίκτυο.

Jake Pinn, The Abinger σχολή μαγειρικής, Αγγλία

Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως σεφ;

JP: Απολαμβάνω να βρίσκομαι με ανθρώπους να τους δείχνω τι μπορούν να κάνουν με απλά υλικά μόλις αποκτήσουν τη βασική γνώση. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να περιμένουν να κάνουν μαθήματα μπάρμπεκιου. Θέλω να καταλάβουν τη μαγειρική και να μάθουν από τα λάθη τους. Πάντα βρίσκομαι στη σκιά υποστηρίζοντάς τους και καθοδηγώντας τους σε όλη την εμπειρία.

Kacper Salzman, Πολωνία

Ποιο πιάτο θα θεωρούσατε καλό εναρκτήριο σημείο για όσους ψήνουν για πρώτη φορά;

KS: Είμαι από την Πολωνία – λατρεύουμε τα λουκάνικα. Δεν μπορείτε να κάνετε ένα μπάρμπεκιου χωρίς αυτά, παρόλο που εδώ οι άνθρωποι τα ψήνουν μέχρι να γίνουν μαύρα. Για έναν αρχάριο, η συμβουλή μου είναι απλά να ψήσει τα λουκάνικα πολύ καλά – να είναι καραμελωμένα και ζουμερά, χρησιμοποιώντας άμεση και έμμεση φωτιά, κι από εκεί, μπορείτε εύκολα να πάτε σε μπριζόλες και παϊδάκια.

Sergio Oria, Ιταλία

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Oria (@gegio235)

 

Ποιο πράγμα εκπλήσει τους μαθητές όταν το μαθαίνουν στη Grill Academy;

SO: Οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχουν ιδέα τι είναι μια BBQ συσκευή και πως μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Όλοι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν για την ποσότητα και την ποικιλία των τροφίμων που μπορούν να μαγειρέψουν. Είναι πολύ ωραίο να τους βοηθάς να συνειδητοποιήσουν ότι μια ψησταριά είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την κουζίνα

Alex Sunye, Ισπανία

Ποιο εκπληκτικό πιάτο με ψητά θα προτείνατε στους μαθητές της Weber Grill Academy;

AS: Σε πολλές περιπτώσεις, έχω ψήσει χαβιάρι beluga sturgeon, καθώς η γεύση και η υφή του ψητού χαβιαριού είναι απλά καταπληκτική. Το έχω ψήσει σε πολλές εκδηλώσεις και μία φορά, για μια ομάδα από σεφ που εξεπλάγησαν ευχάριστα από το αποτέλεσμα!

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber