BBQ.Stories | Δύο εύκολες και γρήγορες συνταγές για το αποψινό Halloween πάρτι

Τρομακτικό αποτέλεσμα.

BBQ.Stories | Δύο εύκολες και γρήγορες συνταγές για το αποψινό Halloween πάρτι

Τρομακτικό αποτέλεσμα.


Το να ψήσεις νόστιμα φαγητά για το Halloween πάρτι που έχεις διοργανώσει, δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο. Το να δώσεις στο φαγητό ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό, επίσης δεν είναι δύσκολο. Για την ακρίβεια, είναι διασκεδαστικό, ειδικά όταν περιμένεις κόσμο στο σπίτι που το μόνο που θέλει, είναι να δοκιμάσει κάτι γευστικό αλλά και γρήγορο. Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες ιδέες για να προσφέρετε στους φίλους σας φαγητό αλλά και ψυχαγωγία την ίδια στιγμή που πραγματικά θα ήταν κρίμα να αρκεστείτε σε… μια κοινή παραγγελία από το σουβλατζίδικο της περιοχής.

Είτε μαγειρεύετε σε σχάρα γκαζιού, κάρβουνου ή ξύλου, ακολουθήστε αυτές τις συνταγές και το αποτέλεσμα θα είναι τρομακτικά καλό.


Το sub από την Κόλαση


Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά:
12 Κεφτεδάκια ωμά
3 ψωμάκια
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
12 πράσινες ελιές γεμιστές με σκόρδο
6 ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά.

Κόψτε κάθε ελιά περίπου ¼ ίντσας από το άνοιγμα έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση σκόρδου.

Κόβουμε κάθε μαύρη ελιά στη μέση.

Καθαρίστε τις σχάρες μαγειρέματος.

Ψήστε τα κεφτεδάκια στη σχάρα σε άμεση μέτρια φωτιά, γυρίζοντας πολλές φορές, για περίπου 8 με 10 λεπτά.

Χωρίστε τα δευτερεύοντα ρολά και ψήστε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Αλείφετε τη μαρινάρα στο πάνω αλλά και το κάτω μέρος του ψωμιού και βάλτε 4 κεφτεδάκια και τυρί.

Τοποθετήστε μια φέτα πράσινη ελιά και μαύρη ελιά σε κάθε κεφτεδάκι ώστε να θυμίζουν μάτια και φρύδια.

Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

 

Χοτ ντογκ που μοιάζουν με δάχτυλα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά

Υλικά:

8 λουκάνικα χοτ ντογκ
8 ψωμάκια χοτ ντογκ
1 κρεμμύδι
Κέτσαπ

Οδηγίες:

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεση μέτρια φωτιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και αφαιρούμε τη φλούδα.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ένα «νύχι» σε κάθε χοτ ντογκ. Κάντε μια μικρή τομή στην άκρη του. Στη συνέχεια, κάντε μια παράλληλη κίνηση κάτω από την άκρη του χοτ ντογκ στο ίδιο βάθος με την αρχική κοπή.
Όταν τα κοψίματα συναντηθούν, αφαιρέστε το κομμάτι του χοτ ντογκ. Για να μιμηθείτε τις αρθρώσεις του δακτύλου, κάντε δύο ρηχά κοψίματα

Καθαρίστε τις σχάρες μαγειρέματος.

Ψήστε τα χοτ ντογκ σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να «μαρκαριστούν» και να ζεσταθούν, περίπου 3 με 4 λεπτά.

Ψήστε τα ψωμάκια σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να σημειωθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Κόψτε το κρεμμύδι σωστά για να μοιάζει σαν «νύχι» και τοποθετήστε το στην άκρη του χοτ ντογκ.

Για τρομακτικό αποτέλεσμα, γεμίστε τα ψωμάκια με μεγάλη ποσότητα κέτσαπ.

Σερβίρουμε σε πιατέλα, προσθέτοντας ακόμα περισσότερη κέτσαπ γύρω από τα ψωμάκια.

Σερβίρετε ζεστό.

Μετρήστε τα δάχτυλά σας. 

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα