Το Halloween γιορτάζεται πλέον έντονα και στην Ελλάδα, είναι κάτι σαν πρόωρες απόκριες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτή την αμερικανοποίηση εφόσον περνάμε καλά. Είναι η μία μέρα του χρόνου όπου οι άνθρωποι ντύνονται με φανταστικά κοστούμια και συμπεριφέρονται λίγο πιο ανόητα από το συνηθισμένο, όπως δηλαδή κάνουμε και εμείς στη χώρα μας την συγκεκριμένη μέρα. Ίσως, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για να ετοιμάσετε κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά. Ακολουθούν μερικές τρομακτικές και σίγουρα γευστικές ιδέες.

 Το ιδιαίτερο ρολό της Sheila Martinez

Το ρολό μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό πιάτο όταν είναι απλό, αλλά είναι απολύτως κατάλληλο για να δημιουργήσετε ένα τρομακτικό πιάτο για τη γιορτή του Halloween. Η εφευρετική Instagrammer, Sheila Martinez, δημιούργησε ένα… πόδι από κιμά. Για να το φτιάξει αυτό, χρησιμοποίησε 1,5 κιλό ψιλοκομμένο ψαρονέφρι, 1 ψιλοκομμένη ντομάτα, ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι για γεύση και καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μετά πλάθουμε και ψήνουμε στο γκριλ ή το καπνίζουμε μέχρι να ετοιμαστεί. Τα λευκά κρεμμύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα οστά και τα νύχια των ποδιών και το κέτσαπ για το αίμα. 

Τα ribs του σκελετού

Αν και δεν είναι μια αρκετά δύσκολη συνταγή, ο Ryan Fowler του Spaceman BBQ, κερδίζει σοβαρούς πόντους δημιουργικότητας με τα «σκελετικά» ribs του. Χρησιμοποιώντας δύο ολόκληρα χοιρινά παϊδάκια, στη συνέχεια τα τοποθετεί δίπλα σε έναν τρομακτικό σκελετό. 

Τα κεφτεδάκια της μούμιας

Τα κεφτεδάκια δεν ήταν ποτέ πιο χαριτωμένα από όταν τα μετατρέπεις σε μούμιες. Το Grill Girl Robyn Lindars χρησιμοποιεί έξυπνα ρολά μισοφέγγαρου, κατεψυγμένους κεφτέδες, κομμένες σε φέτες ελιές και σάλτσα μαρινάρας για να τα φτιάξει. 

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber