Tο Μεξικό έχει πληθώρα πολιτιστικών ιδιαιτεροτήττων, δύο από τις αγαπημένες μας είναι το διάσημο πιάτο με τραγανά, απολαυστικά τάκος και η πάλη της Lucha Libre, όπου οι Luchadores καλυμμένοι με lycra φορούν πολύχρωμες μάσκες και είναι  έτοιμοι για πάλη ελεύθερου στιλ. Ευτυχώς για να οργανώσετε τη δική σας μάχη των τάκος, δε θα χρειαστείτε φανταχτερά κοστούμια (αν και πλησιάζει το Χάλογουιν), μόνο αυτά τα νόστιμα σνακ ψημένα στα κάρβουνα απευθείας από την ψησταριά. 

Η ιστορία προέλευσης των τάκος είναι ένα μυστήριο, αλλά με το πέρασμα των δεκαετιών έχουν γίνει μια τεράστια σύγχρονη τάση στο φαγητό σε όλο τον κόσμο. Κάθε στρογγυλή τορτίγια είναι η τέλεια βάση για να τη γεμίσετε με έναν συναρπαστικό συνδυασμό γεύσεων και υφών. Με την ψησταριά Spirit υγραερίου, βασικά μεξικάνικα πιάτα, όπως οι σάλτσες στα κάρβουνα και τα μαριναρισμένα ψάρια, το κρέας ή τα λαχανικά, είναι ευκολότερο από ποτέ να γίνουν ένα σνακ για κάθε στιγμή. Επιπλέον, τα τάκος προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες, παρέχοντας ευελιξία για τα γούστα και τη διατροφή όλων.

Το να φτιάξετε τις τορτίγιες σας από το μηδέν είναι εκπληκτικά εύκολο και θα τους εντυπωσιάσετε όλους στο τουρνουά των τάκος σας. Θα σας αφαιρεθούν πόντοι εάν σπάσουν, γι’ αυτό προτείνουμε να διπλώσετε τα τάκος σας για να τα διατηρήσετε σταθερά. Μόλις το σκηνικό είναι έτοιμο, επιλέξτε τον μαχητή σας. Στην κόκκινη γωνία: Μεξικάνικο κοτόπουλο με καρυκεύματα. 

via GIPHY

Στη μπλε: ψητή κολοκύθα και καλαμπόκι ή με λαχταριστό φρέσκο ψάρι να περιμένουν στην άκρη, έτοιμα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Η σάλτσα είναι το σημείο όπου μπορείτε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί. Σκεφτείτε την ως τη μάσκα του Luchador σας: κανένας αγώνας με τάκος δεν θα είναι ολοκληρωμένος χωρίς αυτήν! Αυτή η ζοφερή, ξινή σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί από οτιδήποτε σχεδόν, οπότε δοκιμάστε οποιονδήποτε συνδυασμό φρούτων, τσίλι και μυρωδικών έχετε στο ντουλάπι σας για ατέλειωτες εκπληκτικές δυνατότητες.

Τι θα λέγατε για μάνγκο, δυόσμο και πιπεριές χαμπανέρο; Ή ανανά, κόλιανδρο και τσιπότλε; Όλα ταιριάζουν, αλλά να προσθέτετε πάντα κρεμμύδι, σκόρδο, λάιμ και αλάτι, για να βοηθήσετε να καθοριστεί και να αναδειχτεί η γεύση. Για ένα πραγματικό νοκ-άουτ, καψαλίστε ελαφρά τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τσίλι σας στην ψησταριά, πριν τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας. Και ναι, ξέρουμε, όλη αυτή η πάλη μπορεί να λερώσει, οπότε το χαλάκι Προστασίας Δαπέδου της Weber θα διατηρήσει την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη.

Ολοκληρώστε τα τάκος με κάτι τραγανό: δοκιμάστε κομμένο λάχανο, κρεμμύδια ή ραπανάκι. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι κρεμώδες αβοκάντο, queso fresco ή πικάντικη σάλτσα adobo. Τέλος, βάλτε μια πινελιά χρώματος με βότανα και κομμένα τσίλι, σε περίπτωση που όσα έχετε ετοιμάσει δεν είναι αρκετά καυτερά. Σε έναν αγώνα που επιτρέπονται όλα, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Ένα είναι σίγουρο: με τόσο νόστιμες επιλογές, θα δυσκολευτείτε να βρείτε 
τον νικητή. Ντιν, ντιν, ντιν!

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber.