Είναι πολύ λογικό, να πιστεύουμε ότι οι ψησταριές μας έχουν μία και μόνο ιδιότητα: να ψήνουν κρέατα, ψάρια, λαχανικά, ακόμα και γλυκά. Ήρθε η ώρα να μάθετε όμως ότι μπορείτε να ετοιμάσετε ακόμα και κρασί. Ο καιρός αρχίζει και αλλάζει και όπου να’ναι, θα αρχίσουμε να φοράμε τα μακρυμάνικά μας. Τι θα πίνουμε λοιπόν όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας και δίπλα από το τζάκι; Ένα γευστικότατο λευκό κρασί με μυρωδικά. Σε μόλις δέκα λεπτά, αυτό θα είναι έτοιμο.

Το ζεστό κρασί είναι κλασικό τον χειμώνα. Αρωματικά μπαχαρικά όπως γαρύφαλλα, ξυλάκια κανέλας και γλυκάνισος σιγοβράζονται σε ζουμερό κόκκινο κρασί, προσφέροντάς σας τα καλύτερα από όλα αυτά τα αρώματα που τόσο αγαπάτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ψησταριά από ανοξείδωτο ατσάλι για να συνδυάσετε όλα τα υπέροχα αρώματα με τις όμορφες στιγμές σας.

Υλικά: 1½λ. ξηρό λευκό κρασί, 250ml χυμός κράνμπερι, 170γρ. ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας, 6 λεπτές λωρίδες (περίπου 5 εκατοστά) οργανική φλούδα πορτοκαλιού, 4 πράσινοι λοβοί κάρδαμο, 3 γαρίφαλα, 80ml πορτοκαλί λικέρ (π.χ. Grand Marnier), φέτες οργανικού πορτοκαλιού για γαρνιτούρα

1. Ανακατέψτε το κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χυμό κράνμπερι, ζάχαρη, ξυλάκια κανέλας, φλούδα πορτοκαλιού, κάρδαμο και γαρύφαλλα. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να τραβήξει για 15 λεπτά. 

2. Ζεστάνετε ξανά το μίγμα για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι καυτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το λικέρ πορτοκάλι. Σερβίρετε σε φλιτζάνια γαρνιρισμένα με φέτες πορτοκαλιού

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber