Τι θα χρειαστούμε: 8 φέτες ψωμί ciabatta (1.5 εκ. σε πάχος), 400 γρ. στήθος ή νουά με λίπος, 15g αλάτι σκλήρυνσης, 25γρ τριμμένο κόλιανδρο, 1 κ.σ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη, 200 γρ. λευκό λάχανο, σε λεπτές φέτες, 5 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. χρένο, τριμμένο, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 μήλο, 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ξύδι από λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, 5 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. κέτσαπ, 2 κ.σ. γκουρμέ BBQ σάλτσα, Ταμπάσκο, Worcestershire σάλτσα, ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι για το τηγάνι, 2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.γ. ζάχαρη, 2 κρεμμύδια λεπτά κομμένα, 150γρ. τσένταρ, τριμμένο 2 μεγάλα τουρσιά κομμένα κατά μήκος.

1. Καθαρίστε το βοδινό κρέας και αφαιρέστε τους τένοντες και το λίπος. Τρίψτε το στήθος του βοδινού κρέατος με αλάτι και καρυκεύματα. (Περίπου 30 γρ. αλατιού ανά κιλό κρέατος.) Τοποθετήστε σε μια σακούλα κενού αέρος και αφήστε να γίνει η μαρινάδα στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες, ώστε να αρωματιστεί και να μαλακώσει το κρέας. Γυρίστε τη σακούλα με το σφραγισμένο κρέας μία φορά την ημέρα.

2. Στο τέλος της διαδικασίας της μαρινάδας, καπνίστε το παστράμι στην ψησταριά με έμμεση φωτιά στους 110°C έως ότου επιτευχθεί μια θερμοκρασία 86°C στον πυρήνα, περίπου 3-4 ώρες. Αφήστε το παστράμι να κρυώσει ή απολαύστε το φρέσκο από τη σχάρα. Συμβουλή για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα: μετά το ψήσιμο, σφραγίστε ξανά το παστράμι σε σακούλα κενού αέρος και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.

3. Κόψτε το λάχανο σε λωρίδες και αλείψτε το με μαγιονέζα, χρένο και μουστάρδα. Πασπαλίστε ανάλογα με το γούστο σας με αλάτι, πιπέρι και ξίδι από λευκό κρασί. Ξεφλουδίστε το μήλο και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες, κόψτε το σχοινόπρασο σε λεπτά ρολά και ανακατέψτε και τα δύο με τη λαχανοσαλάτα. Καρυκεύστε ξανά ανάλογα με το γούστο σας. 

4. Για τη ρωσική σάλτσα, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Προσθέστε τη σάλτσα Ταμπάσκο και Worcestershire, ανάλογα τη γεύση σας. 

5. Κόψτε τα τουρσιά κατά μήκος και αφήστε τα στην άκρη. 

6. Αλείψτε 4 φέτες ciabatta με τη Ρωσική σάλτσα. Απλώστε το λαχανοσαλάτα στην κορυφή και πασπαλίστε με τσένταρ.

7. Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεση φωτιά, περίπου 180°C με το Weber® GBS Grill Pan. Αν χρησιμοποιείτε μπάρμπεκιου με κάρβουνα, θα χρειαστείτε ½ δοχείο εκκίνησης Rapidfire Chimney Starter αναμμένες μπριγκέτες 

8. Κόψτε τα κρεμμύδια στρογγυλά και καλύψτε με ζάχαρη και αλάτι. Ζεστάνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και ψήστε τα δαχτυλίδια μέχρι να είναι τραγανά. 

9. Τοποθετήστε τις ανοιχτές φέτες ciabatta στη σχάρα ψησίματος με το Weber® Heat Shield τοποθετημένο στη σχάρα και λιώστε το τυρί. 

10. Γεμίστε τις τελειωμένες φέτες ciabatta με το παστράμι, τα τουρσιά και τα κρεμμύδια και καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Εάν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε ξανά τα σάντουιτς και από τις δύο πλευρές.

Βρείτε τον εξοπλισμό γα το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber