Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την αίσθηση του να επιστρέψεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα για να ετοιμάσεις ένα υπέροχο γεύμα στη σχάρα με την οικογένειά σου. Ο καθένας έχει τους δικούς του τρόπους ψησίματος σε διαφορετικούς τύπους σχάρας για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, οι πιο συνηθισμένοι τύποι επιλογών ψησταριών που διατίθενται στην αγορά είναι αυτές του υγραερίου και του κάρβουνου.

Όσοι μπήκαν τώρα στον μαγικό κόσμο του μπάρμπεκιου μπορεί συχνά αναρωτιέστε ποιος τύπος ψησίματος είναι ο καλύτερος για εσάς; Υπάρχει σωστή επιλογή σχάρας για την προετοιμασία νόστιμων συνταγών μπάρμπεκιου; Ας τα βάλουμε κάτω.

Τα πλεονεκτήματα μιας ψησταριάς με κάρβουνο:

Οι ψησταριές με κάρβουνο μπορούν εύκολα να φτάσουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με τις ψησταριές υγραερίου. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα με μια σχάρα γεμάτη κάρβουνα, καθώς μπορεί εύκολα να φτάσει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία . Αν και ορισμένες ψησταριές υγραερίου μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες, κάποιες φορές είναι πιο ακριβές.

Χρησιμοποιώντας μια ψησταριά με κάρβουνο, μπορείτε να πάρετε την τέλεια καπνιστή γεύση σε κρέας ή λαχανικά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς οι ψησταριές με κάρβουνο προσφέρουν τόση γεύση; Λοιπόν, η υψηλότερη θερμότητα της ψησταριάς με κάρβουνο είναι ο λόγος για την επίτευξη αυτής της καπνιστής γεύσης. Όταν πέφτουν στάγματα από κρέας, λαχανικά ή μπριζόλα στα αναμμένα κάρβουνα, μετατρέπονται γρήγορα σε γευστικό ατμό. Και ο καπνός που προέρχεται από αυτό επιστρέφει στο κρέας και έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια γεύση που περιμένουν οι άνθρωποι από τη σχάρα με κάρβουνο. Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο βολικές είναι οι ψησταριές αερίου όσον αφορά τον καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας, τη γρήγορη προθέρμανση και το μαγείρεμα.

Πλεονεκτήματα των ψησταριών υγραερίου:

Οι ψησταριές υγραερίου είναι καλές για το περιβάλλον: Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι εξαιρετικές από την άποψη της υγείας, καθώς και για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κρέατα περιλαμβάνουν λιγότερες καρκινογόνες ουσίες σε σύγκριση με τα κρέατα ψημένα στα κάρβουνα. Όσον αφορά το περιβάλλον, οι ψησταριές υγραερίου έχουν μόνο το ένα τρίτο του αποτυπώματος άνθρακα από αυτό των ψησταριών με κάρβουνο.

Άμεση εκκίνηση και έλεγχος θερμοκρασίας: Με ένα μόνο πάτημα στο κουμπί ανάφλεξης ή γυρίζοντας έναν επιλογέα, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε. Μετά από τη γρήγορη προθέρμανση, η σχάρα σας είναι έτοιμη. Από την άλλη πλευρά, οι ψησταριές με κάρβουνο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν καθώς εξαρτάται από τα κάρβουνα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Συμπέρασμα: Όλα είναι θέμα γούστου, όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Πριν κάνετε την αγορά σας, ρωτήστε τους ειδικούς για τα πλεονεκτήματα της κάθε ψησταριάς.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber