Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις και ναι, τις έχουμε κάνει όλοι. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την ψησταριά σας και πώς θέλετε εκείνη να δείχνει εξωτερικά. Προτείνουμε επαγγελματικό καθαρισμό σχάρας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, μία φορά το φθινόπωρο και μία ξανά την άνοιξη. Για τους μανιώδεις ψήστες, ίσως θα ήταν καλό να… τρίβετε κάθε τρίμηνο. Σας συνιστούμε πάντα να κάνετε έναν καθαρισμό πριν από κάποιο το μεγάλο πάρτι που γνωρίζετε ότι θα ψήσετε μεγάλες ποσότητες κρέατος ή ψαρικών.

Υπάρχουν τρία προειδοποιητικά σημάδια ότι ίσως ήρθε η ώρα να δώσετε στην ψησταριά σας μεγαλύτερη σημασία από τη συνηθισμένη.

Πρώτον: γενική εμφάνιση. Παρατηρείτε κρούστα ή υπολείμματα στο κάτω μέρος; Το καπάκι είναι επικαλυμμένο ή πιτσιλισμένο με λίπος ή βρομιά; Ε, ήρθε η ώρα να αρχίσετε το τρίψιμο.

Δεύτερο: οσμή. Όταν ψήνετε τη σχάρα σας, εμφανίζεται μια διόλου ευχάριστη απανθρακωμένη μυρωδιά; Αυτή η υπερβολική μυρωδιά πριν μαγειρέψετε οτιδήποτε σημαίνει ότι υπάρχει λίπος, βρομιά ή φαγητό μέσα. Δεν το θέλουμε αυτό.

Τρίτον: καπνός. Μια καθαρή σχάρα δεν πρέπει να σιγοκαίει. Ένας ελαφρύς καπνός είναι φυσιολογικός. Ένας βαρύς, θολός καπνός που προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση λίπους και τα υπολείμματα φαγητού δεν είναι.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber