Φωτιά, σωστή θερμότητα, καπνός και γεύση. Ανεξάρτητα από την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι εξακολουθεί να είναι υπέροχος καιρός για ψήσιμο Από μπιφτέκια μέχρι ψαρικά, έχετε πολλές υπέροχες επιλογές για να μπείτε στον κόσμο του μπάρμπεκιου. Το καλύτερο όμως, πέρα από την αποδεδειγμένα καλύτερη γεύση, είναι ότι το ψήσιμο στη σχάρα δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, μπορεί πραγματικά να είναι καλό και για εσάς.

Υπάρχουν αρκετά οφέλη για την υγεία σας από το ψήσιμο στη σχάρα. Ας Θα εξετάσουμε μερικά από τα αυτά.

1. Τρώτε λιγότερο λίπος

Όταν ψήνετε στη σχάρα, τρώτε λιγότερο λίπος επειδή το περιττό απλά στάζει από τη σχάρα. Σκεφτείτε πως μαγειρεύετε ένα μπιφτέκι στη σχάρα και όχι σε ένα τηγάνι Στη σχάρα, το λίπος μαγειρεύεται ή στάζει. Σε ένα τηγάνι, το λίπος δεν έχει πού να πάει, έτσι συσσωρεύεται και τελικά απορροφάται ξανά από το κρέας.

2. Τα λαχανικά στη σχάρα είναι καλύτερα για εσάς

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα λαχανικά διατηρούν περισσότερες από τις βιταμίνες και τα μέταλλα τους όταν ψήνονται στη σχάρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για λαχανικά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό.
Τυλίγοντας σε αλουμινόχαρτο ή απλώς τοποθετώντας πάνω από τη σχάρα σας, το μαγείρεμα των λαχανικών σας με αυτόν τον τρόπο είναι διατροφικά πλεονεκτικό από το βράσιμο ή το τηγάνισμα.

3. Το κρέας διατηρεί θρεπτικά συστατικά

Όταν πετάτε ένα φιλέτο κρέατος στη φωτιά, στην πραγματικότητα διατηρεί περισσότερη ριβοφλαβίνη και θειαμίνη. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια υγιεινή διατροφή, καθώς έχουν πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με καθένα από αυτά.

4. Το ψήσιμο στη σχάρα συνδυάζεται με εξωτερικές δραστηριότητες

Το ψήσιμο μας βγάζει βόλτα… Πολλοί γονείς κοιτάζουν τα παιδιά τους να παίζουν σε μία αυλή ενώ ψήνουν. Πολλές φορές, μάλιστα, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι ίδιοι οι γονείς. Η πράξη του μαγειρέματος και του φαγητού σε εξωτερικούς χώρους μας κάνει να δραστηριοποιούμαστε, κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απλώς ένα πρόσθετο μπόνους υγείας μαζί με το υπέροχο δείπνο μας.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber