H σωστή απάντηση στον τίτλο του κειμένου, είναι το το αρνί και αυτό γιατί είναι το ευέλικτο κρέας που μπορεί να είναι μια κορυφαία επιλογή όλο τον χρόνο, ειδικά όταν μαγειρευτεί τέλεια στην Weber ψησταριά σας. Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από τις λάτρεις του «πραγματικού φαγητού», την Emily και τη Lucy McVeigh από την Kenton Hall Estate του Suffolk

Εκεί, λειτουργούν μια σχολή μαγειρικής, ένα κρεοπωλείο γνωστό ως «The Food Hub» καθώς και ένα βιώσιμο αγρόκτημα υψηλής ποιότητας για βοειδή, γουρούνια και ένα εποχιακό κοπάδι αρνιών. «Νοιαζόμαστε πολύ για τα ζώα και τους φερόμαστε με τον μεγαλύτερο σεβασμό κατά τη διαδικασία σφαγής», αναφέρει η Emily για τα χαρούμενα, χωρίς αντιβιοτικά ζωντανά της, τα οποία είναι ελεύθερα να βόσκουν όποτε το επιτρέπει ο καιρός. 

«Το τάισμα με γρασίδι είναι πάντα το καλύτερο. Μας αρέσουν οι αργοί ρυθμοί, που επιτρέπουν στα ζώα να μεγαλώσουν, κάτι που κάνει το κρέας να έχει καλύτερη γεύση – γίνεται πιο χυμώδες». Ενώ η Emily και η Lucy προετοιμάζουν τα αρνιά τους, αφού σφαχτούν επί τόπου, μεγάλο μέρος από το υπόλοιπο κρέας ψύχεται για να χρησιμοποιηθεί στο Food Hub, αλλά και από τους συμμετέχοντες στη Weber Grill Academy

«Είναι μια όμορφη, κυκλική διαδικασία και οι μαθητές κατανοούν τα πάντα σχετικά με το κρέας που ετοιμάζουν», εξηγεί η Emily. Οι αγαπημένες τις συνταγές αξιοποιούν στο έπακρο δύο διαφορετικά μέρη του αρνιού στην ψησταριά: τη σπάλα για αργό έμμεσο ψήσιμο και τα παϊδάκια για γρήγορο άμεσο ψήσιμο. «Θέλετε να μαγειρέψετε μια σπάλα ‘αργά και σιγανά’, ώστε να πάρει μια πραγματική απαλή υφή όμοια με εκείνη του στήθους, ενώ τα παϊδάκια γίνονται ζουμερά και μοιάζουν με τις μπριζόλες». 

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το επιλεγμένο κομμάτι, η Emily προτείνει να χρησιμοποιήσετε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας: «Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται αρκετά. Συνιστώ σε όλους να το χρησιμοποιούν. Επίσης, αφού αποσύρετε το κρέας από την ψησταριά, δώστε του χρόνο να ξεκουραστεί, αφού θα συνεχίσει και τότε να ψήνεται»

Ένα άλλο εργαλείο που μπορεί να είναι χρήσιμο για το ψήσιμο του αρνιού είναι η γάστρα, η οποία σας επιτρέπει να φτιάξετε το τέλειο στιφάδο ή γιουβέτσι απευθείας στην ψησταριά. Όσο για εκείνες τις νόστιμες συνταγές, τα τραγανά αρνίσια παϊδάκια είναι ένα βασικό φαγητό στην Kenton Hall Estate και συχνά τα απολαμβάνουμε με σάλτσα verde ως ένα εθιστικό μεσοβδόμαδο γεύμα, ενώ η χορταστική σπάλα με κόκκαλο είναι ιδανική για πάρτι και συγκεντρώσεις. 

«Φτιάχνουμε στην ψησταριά πίτες και μαροκινό κους κους σε συνδυασμό με μια σαλάτα καρότου και κύμινου και τέλος μια σαλάτα με γίγαντες και χαρίσα για να προσεγγίσουμε τις γεύσεις της Μέσης Ανατολής». Για κάθε περίσταση, καλό είναι να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας ένα αρνί που εκτρέφεται βιολογικά. Και είναι ακόμα καλύτερο να ξέρετε πώς έχει αντραφεί και από ποια φάρμα προέρχεται».

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber