Είναι σχεδόν βέβαιο πως όλοι έχουμε ψήσει για μία τουλάχιστον φορά στη ζωή μας είτε γιατί ο κύριος ψήστης τελικά δεν κατάφερε να έρθει στο προγραμματισμένο μπάρμπεκιου είτε γιατί μας αρέσει. Όσο ψήνουμε, όμως, γεννιούνται διάφορα ερωτήματα και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Το μπάρμπεκιου είναι μια μορφή τέχνης, μην το ξεχνάμε αυτό. Όταν, λοιπόν, γεννιούνται ερωτήματα, καλό να είναι να δίνει τις απαντήσεις ένας ειδικός. Για το λόγο αυτό, ο Per Ehrlund από τη Σουηδία, απάντησε σε δύο καίρια ερωτήματα.

Ποιο είναι το πιο εύκολο κρέας για μπάρμπεκιου και ποιο είναι το πιο απαιτητικό; 

Για μένα, το ευκολότερο θα ήταν μια μοσχαρίσια μπριζόλα και το πιο δύσκολο θα ήταν σί γουρα το στήθος. Έχω ψήσει 40 ή 50 φορές αυτό το είδος κρέατος στη ζωή μου και θα έλεγα ότι έχω επιτύχει πραγματικά σε περίπου 10 από αυτές. Όταν μαγειρεύετε στήθος, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη θερμοκρασία. Το κρέας πρέπει να είναι απολύτως κατάλληλο για να επιτύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή σας για το μπάρμπεκιου;

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν κάνετε μπάρμπεκιου είναι να χρησιμοποιείτε πάντα θερμόμετρο. Με αυτό τον τρόπο, δε μπορείτε ποτέ να αποτύχετε. Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε μη χρησιμοποιείτε πάρα πολλές μπρικέτες, διότι θερμαίνουν υπερβολικά την ψησταριά. Ως αποτέλεσμα, το φαγητό μαγειρεύεται πολύ γρήγορα και μπορεί ακόμα και να καεί, επειδή δεν μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τη θερμοκρασία της ψησταριάς.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber