Tο τελευταίο διάστημα το όνομα του Άντονι Μπουρντέν εμφανίζεται συνεχώς μπροστά μας και πίσω από αυτό, υπάρχει μια λογική εξήγηση. Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε το Roadrunner, το ντοκιμαντέρ του Μόργκαν Νέβιλ που ασχολείται με την πολυτάραχη ζωή του θρυλικού σεφ και παρουσιαστή από τα πρώτα του βήματα μέχρι και το θάνατό του.

Ήταν επόμενο, λοιπόν, να γραφτούν διάφορα κείμενα για εκείνον αλλά και να κυκλοφορήσουν διάφορες συνταγές του και -μαντέψτε- πέσαμε πάνω σε μία από αυτές. Όχι, δεν πρόκειται για ένα δύσκολο πιάτο που μπορείτε να γευτείτε αποκλειστικά σε κάποιο εστιατόριο του Παρισιού ή της Νέας Υόρκης. Μιλάμε για το “φαγητό του φτωχού”, τις πατάτες δηλαδή που θα συνοδεύσουν κάθε σου πιάτο που ετοιμάζεις στο μπάρμπεκιου. 

Το μόνο σχετικά δύσκολο που έχετε να κάνετε, είναι να βρείτε λάδι φυστικιού. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα:

Κόβουμε τις πατάτες όπως συνηθίζουμε, σχετικά λεπτές και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για περίπου μισή ώρα.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στο λάδι φυστικιού για 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια τις αφαιρούμε από το λάδι και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν καλύπτοντάς τες με μια πετσέτα για 15 λεπτά.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και τηγανίζουμε ξανά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραία χρώμα. 

Όσο είναι ακόμα ζεστές, ρίχνουμε το αλάτι. 

Τόσο εύκολο ήταν.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber