Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με το φαγητό που τρώμε σε εξωτερικούς χώρους. Ζούμε σε μια χώρα που οι άνθρωποί της λατρεύουν να ψήνουν στις αυλές ή στα μπαλκόνια μαζί με την παρέα τους και μην ξεχνάμε, ο καιρός στην Ελλάδα είναι ευνοϊκός.

Η θέα, οι μυρωδιές και η φρεσκάδα από το μπάρμπεκιου είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός. Σκεφτείτε όμως πόσο διαφορετικό και καλύτερο θα ήταν αν προσθέταμε ακόμα πιο έντονα το στοιχείο της υγιεινής διατροφής. Το μπάρμπεκιου μπορεί να είναι πολύ πιο «ζωντανό» υγιεινό και χαμηλότερο σε θερμίδες χωρίς, φυσικά, να είναι βαρετό. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Με τον πιο εύκολο τρόπο. Ακολουθούν μερικές ιδέες που ίσως μπουν για τα καλά στην καθημερινότητά σου.

Σουβλάκια λαχανικών

Δοκιμάστε σουβλάκια λαχανικών με πιπεριές, μανιτάρια, κολοκύθι, μελιτζάνα και γενικότερα τα λαχανικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε τα   σουβλάκια σε σάλτσα τεριγιάκι. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δώσετε τρομερή γεύση στο φαγητό σας.

Μαριναρισμένο κοτόπουλο

4 στήθη κοτόπουλου, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1,5 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, χυμός & λίγο ξύσμα από λάιμ και  2 σκελίδες σκόρδο. Ανακατέψτε συστατικά της μαρινάδας και καλύψτε με αυτή το κοτόπουλο. Αφήστε το όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα, κόψτε το σε μικρά κομμάτια και φτιάξτε τα δικά σας σουβλάκια.

Καλαμπόκι

Αυτό θα μας γυρίσει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Το καλαμπόκι που μαγειρεύεται στο μπάρμπεκιου είναι υπέροχο και αποκτά μια γεύση που δεν μπορεί να επιτευχθεί με οποιαδήποτε άλλη μορφή μαγειρέματος. Πρώτα το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Με αυτό τον τρόπο το διατηρούμε ζουμερό και επιταχύνουμε τον χρόνο μαγειρέματος. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το απευθείας στη σχάρα μέχρι να… μαυρίσει το εξωτερικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό για μαστίγιο βουτύρου, δεν θα το χρειαστείτε. Η παραδοσιακή μεξικάνικη επιλογή της σκόνης τσίλι, είναι καλύτερη και από βούτυρο.

Πατάτες

Οι πατάτες ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να μαγειρέψετε στο μπάρμπεκιου. Απλά τυλίξτε τες σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τες απευθείας στα κάρβουνα για περίπου μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος, ενώ μαγειρεύετε τα υπόλοιπα. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας για τέσσερις μερίδες), σκόρδο, αλάτι και πιπέρι (δενδρολίβανο εάν υπάρχει).

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber