Το ψήσιμο στο γκριλ δε σημαίνει μέγιστη θερμότητα κάθε φορά. Διαφορετικά φαγητά απαιτούν διαφορετικά επίπεδα θερμότητας, από ένα αργομαγειρεμένο αρνάκι μέχρι τα ψημένα για λίγο χρόνο και σε έντονη θερμότητα χτένια. Κατά συνέπεια, ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας στο γκριλ οφείλεται στη σωστή προετοιμασία του. Έχετε αρκετά καύσιμα και όλα τα εργαλεία σας πρόχειρα; Υπάρχει αρκετός χώρος για να είναι όλα άνετα και όχι στριμωγμένα; Έχετε ελέγξει ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία όσων πρόκειται να μαγειρέψετε; Αυτές οι απλές προετοιμασίες μπορούν να κάνουν το ψήσιμο πανεύκολο. Από την ήπια, απαλή θερμότητα και τη μέτρια φωτιά, μέχρι την έντονη, δυνατή θερμότητα, θα είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το καλύτερο από τα υλικά σας αν ακολουθήσετε τον οδηγό θερμοκρασίας που διαθέτουμε. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσετε!

ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ – 90–160° C

Η πιο υποτιμημένη ζώνη θερμότητας σε ένα μπάρμπεκιου. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το ψήσιμο με την υψηλή θερμότητα, αλλά οι πιο ήπιες θερμοκρασίες μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερες γεύσεις με λίγη υπομονή και χρόνο. Άλλωστε, δε μιλάμε μόνο για ψήσιμο στα κάρβουνα. Η τεχνική του σιγανού ψησίματος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ψησταριές αερίου και ηλεκτρικές ψησταριές, κάνοντας ακόμα και το σκληρότερο κρέας μαλακό και τρυφερό.

Κάρβουνα: 1/3 του δοχείου Αέριο: χαμηλή θερμότητα Ηλεκτρικό: χαμηλή θερμότητα

ΜEΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ – 160–230° C

Η μέτρια θερμότητα προσφέρει πολλές δυνατότητες! Είναι κατάλληλη για τα περισσότερα φαγητά: οτιδήποτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ψηθεί καλά, αλλά που θα στεγνώσει αν η θερμότητα είναι υψηλή. Το κοτόπουλο είναι ο πρώτος υποψήφιος για αυτή τη ζώνη, καθώς χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος αλλά όχι κάψιμο. Είναι επίσης η τέλεια θερμοκρασία για να δοκιμάσετε νέες τεχνικές, όπως το ψήσιμο γλυκών στο μπάρμπεκιου. Είναι σαν να ψήνετε σε συμβατικό φούρνο με την προσθήκη μιας καπνιστής νότας, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με ενδιαφέροντα επιδόρπια.

Κάρβουνα: μισό δοχείο Αέριο: μέτρια θερμότητα Ηλεκτρικό: μέτρια θερμότητα

ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ – 230–290° C

Αυξήστε την και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Η υψηλή θερμότητα δε σημαίνει, όμως, πάντα καλά αποτελέσματα. Η υψηλή θερμότητα απαιτεί έλεγχο, διαφορετικά ακόμα και το καλύτερο κρέας θα μεταμορφωθεί σε ένα άγευστο καμένο κομμάτι. Για αυτό, έχετε το νου σας σε αυτό που ψήνετε! Και να θυμάστε, οι γραμμές από τη σχάρα δεν προσφέρουν απλώς όμορφη εμφάνιση – προσθέτουν και απίθανη γεύση στο κρέας σας.

Κάρβουνα: γεμάτο δοχείο Αέριο: υψηλή θερμότητα Ηλεκτρικό: υψηλή θερμότητα

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber