Tο κοτόπουλο το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως γεύση του είναι ακαταμάχητη αν έχει προηγηθεί το κατάλληλο ψήσιμο. Το μοναδικό πρόβλημα με το αγαπημένο μας πουλερικό, είναι ότι πολλές φορές «στεγνώνει». Δεν το θέλουμε κάτι τέτοιο γιατί έτσι χάνει τα ζουμιά του, δηλαδή τη γεύση του. Με την παρακάτω συνταγή, όχι μόνο δεν θα χάσει τα ζουμιά του, αλλά θα κερδίσει ακόμα περισσότερα. Κοτόπουλο γλασαρισμένο με σόγια λοιπόν γιατί με το στήριγμα GBS όλα γίνονται.

ΥΛΙΚΑ: 15 γρ. φρέσκο κόλιανδρο ½ κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών 90 γρ. μέλι 60 ml σως σόγιας 1 κ.σ. ψημένο σησαμέλαιο αλάτι και πιπέρι 1 ολόκληρο κοτόπουλο 200 ml τζιντζιμπίρα ή πικάντικο τζίντζερ Λαχανικά: 4 πατάτες 4 λευκά κρεμμύδια 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κόκκινες πιπεριές 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ψημένο σουσάμι, για το γαρνίρισμα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: Έμμεση ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ BBQ: 180°C ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΥΡΗΝΑ: 75°C ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 80 λεπτά ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 90 λεπτά ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Στήριγμα Κοτόπουλου GBS

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ: 1 Πλύντε και χοντροκόψτε τον κόλιανδρο. 2 Ανακατέψτε το κραμβέλαιο, τον κόλιανδρο και τη σκόνη πέντε μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ. Τρίψτε το μείγμα στο κοτόπουλο, εξωτερικά και εσωτερικά. 3 Ρίξτε την τζιντζιμπίρα μέσα στο Στήριγμα Κοτόπουλου GBS και βάλτε από πάνω το κοτόπουλο. 4 Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μέλι, τη σως σόγιας και το σησαμέλαιο για το γλασάρισμα. 5 Πλύντε τις πατάτες και καθαρίστε τα κρεμμύδια. 6 Κόψτε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις κόκκινες πιπεριές σε κύβους (2 × 2 εκ.) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου. 7 Κόψτε κατά μήκος την πιπεριά τσίλι, βγάλτε τους σπόρους και χοντροκόψτε την σε κομμάτια. 8 Πασπαλίστε τα λαχανικά με κραμβέλαιο, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στην άκρη.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ: 1 Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα, περίπου 180°C. Αν χρησιμοποιείτε μπάρμπεκιου των 57 εκ. με κάρβουνα, θα χρειαστείτε ½ δοχείο εκκίνησης αναμμένες μπριγκέτες Weber. 2 Τοποθετήστε το Στήριγμα Κοτόπουλου GBS μέσα στη Σχάρα GBS και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 45 λεπτά. 3 Προσθέστε τα λαχανικά στο Στήριγμα Κοτόπουλου GBS και μαγειρέψτε για ακόμα 15 λεπτά. 4 Αλείψτε με μια βούρτσα το κοτόπουλο με το μισό από το γλασάρισμα. 5 Συνεχίστε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Αλείψτε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο γλασάρισμα. 6 Μαγειρέψτε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία πυρήνα 73°C και να μαλακώσουν τα λαχανικά. 7 Βγάλτε το κοτόπουλο από το μπάρμπεκιου, ρίξτε λίγο σουσάμι από πάνω και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Extra tip: Ενώ το κρέας ξεκουράζεται, η θερμοκρασία θα εξακολουθεί να ανεβαίνει 2-3 βαθμούς. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα όταν φτάσει στους 75°C.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber