Γενικότερα, έχει αποτυπωθεί στο συλλογικό ασυνείδητο ότι τις καραβίδες ή παρόμοια φαγητά, έχουν την τύχη να τα δοκιμάζουν μόνο οι οικονομικά ευκατάστατοι. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εντάξει, δεν είπαμε ότι τα χρήματα που θα δώσεις θα είναι λίγα, όμως σίγουρα το να αγοράσεις μερικές καραβίδες δεν είναι απαγορευτικό. Δεν χρειάζεται να βρεθείς στο νησί των Ανέμων και δίπλα σε πρίγκιπες για να φας το συγκεκριμένο πιάτο. Μπορείς και στο μπαλκόνι σου, το μόνο που θα χρειαστείς είναι η ψησταριά σου και μία σανίδα κέδρου.

ΥΛΙΚΑ: 24 καραβίδες (και λιγότερες), 40 γρ. πλατύφυλλο μαϊντανό 2 λεμόνια, ξύσμα 1 σκελίδα σκόρδο, λεπτοτριμμένες νιφάδες τσίλι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Συνταγή: ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: Έμμεση ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ BBQ: 180°C ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΥΡΗΝΑ: 58°C ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 60 λεπτά για τον εμποτισμό της ξύλινης σανίδας ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 λεπτά ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 90 λεπτά ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ξύλινη Σανίδα

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΊΝΑ: 1 Μουλιάστε την ξύλινη σανίδα για περίπου 60 λεπτά. 2 Ετοιμάστε τις καραβίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και αφήνοντας την ουρά. 3 Ψιλοκόψτε το μαϊντανό και ανακατέψτε τον με το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. 4 Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. 5 Ρίξτε τις καραβίδες μέσα στο μείγμα και καλύψτε τες πλήρως με αυτό.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ: 

1 Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεση & έμμεση θερμότητα, περίπου 180°C. Αν χρησιμοποιείτε μπάρμπεκιου των 57 εκ. με κάρβουνα, θα χρειαστείτε ½ δοχείο εκκίνησης αναμμένες μπριγκέτες Weber. 

2 Στραγγίστε την ξύλινη σανίδα και τοποθετήστε την στην άμεση θερμότητα. 

3 Μόλις ακούσετε το ξύλο να τρίζει και η σανίδα αρχίζει να καπνίζει, αναποδογυρίστε την και τοποθετήστε την στην έμμεση θερμότητα. 

4 Τοποθετήστε τις καραβίδες πάνω στη σανίδα. 

5 Μαγειρέψτε πάνω από έμμεση θερμότητα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι οι καραβίδες να φτάσουν σε θερμοκρασία πυρήνα περίπου 58°C. 

6 Πάρτε τα δύο λεμόνια που χρησιμοποιήσατε για το ξύσμα, κόψτε τα στη μέση, βάλτε τους λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα στην ψησταριά με την κομμένη πλευρά προς κάτω μέχρι να είναι ορατές οι γραμμές από τη σχάρα. 

7 Σερβίρετε τα λεμόνια μαζί με τις καραβίδες.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber