Το 1905 η οικογένεια Godfrey μετάφερε το κρεοπωλείο της από την Ανατολική Αγγλία στο Βόρειο Λονδίνο. Έναν αιώνα μετά, ο Chris Godfrey ηγείται μια ομάδας που περιλαμβάνει μέλη της επόμενης γενιάς. Με μια ματιά στην ιστοσελίδα, όμως, θα δείτε ότι δεν πρόκειται για κάποια παλιομοδίτικη επιχείρηση και ότι είναι απόλυτα λογικό που έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου διαδικτυακού κρεοπωλείου της Βρετανίας. Ο Chris είναι επιδέξιος ψήστης και παθιασμένος με το ψήσιμο στη φωτιά. Του έγιναν, λοιπόν, μερικές ερωτήσεις για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει στο χώρο του.

Ποιο είναι το πιο υποτιμημένο κρέας;

Ο Chris έχει αδυναμία στο κοτόπουλο, αλλά παρατήρησε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός των πελατών του είναι επιφυλακτικός με το μαγείρεμα των πουλερικών, επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί το σωστό ψήσιμο ολόκληρου του πουλερικού.

Ποιο είναι το κομμάτι του χασάπη;

Πιθανώς το καλύτερο μέρος του ζώου, το κομμάτι που ο χασάπης παίρνει σπίτι του. Θα βρείτε τη «χοντρή μπριζόλα» δίπλα στο μοσχαρίσιο διάφραγμα, αλλά ενώ το διάφραγμα πρέπει να υποβληθεί σε υγρή ωρίμανση, εσείς μπορείτε να υποβάλετε τη χοντρή μπριζόλα σε ξηρή ωρίμανση. Ένα νοστιμότατο κομμάτι κρέατος. 

Ποιο είναι το το πιο εξωτικό κρέας που έψησε ποτέ;

Ο Chris κατονομάζει ένα Waygu sirloin. Πρόκειται για κομμάτι με πολύ λίπος στο κέντρο του κρέατος. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά τρυφερό και νόστιμο. Αλλά το λίπος που λιώνει μπορεί να προκαλέσει αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα όταν ανοίγεις το καπάκι, γι’ αυτό η συμβουλή του Chris είναι να μαγειρευτεί με το καπάκι κλειστό. 

Ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία;

Τελευταία ο Chris παρατήρησε ότι οι πωλήσεις των Florentine, μπριζόλες που αρχικά προέρχονταν από την Ιταλία, αυξάνουν. Το ψήσιμο του κρέατος μαζί με το κόκκαλο διατηρεί όλες τις γεύσεις, ενώ παράλληλα εσείς απολαμβάνετε όλα τα οφέλη που έχει το μαγείρεμα ενός μεγάλου κομματιού κρέατος, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια. Ο Chris δημιούργησε επίσης τα «αρνίσια παϊδάκια Florentine», παχιά παϊδάκια από το καλύτερο άκρο του αρνιού, τη σέλα.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber