Ο καιρός είναι με το μέρος και γενικότερα, οι συνθήκες μοιάζουν να είναι για όλους καλύτερες. Έτσι, ο Μάιος που μοιάζει με Ιούνιο (δεν είναι και πολύ μακριά άλλωστε), είναι ο κατάλληλος μήνας για να μαζευτείς με την παρέα σου και να περάσετε όμορφα σε έναν ανοιχτό χώρο. Και γιατί μια παρέα χρειάζεται πάντα και ένα καλό φαγητό, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Να είσαι σίγουρος ότι, ποτέ, κανείς, δεν είπε όχι σε ζουμερές γαρίδες με τσίλι και σάλτσα αβοκάντο.
 
Υλικά
 
3 Πιπεριές τσίλι τύπου Anaheim, η καθεμία περίπου 15 εκατοστά σε μήκος
1 ώριμο αβοκάντο Hass, χοντροκομμένο
60 χιλιοστόλιτρα κρέμα γάλακτος
60 χιλιοστόλιτρα μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας χοντροκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, χοντροκομμένη
½ κουταλάκια γλυκού αλάτι κόσερ (Kosher)
¼ κουταλάκια γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΞΕΡΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΨΙΜΟ
 
1 κουταλάκια γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
¾ κουταλάκια γλυκού αλάτι κόσερ (Kosher)
½ κουταλάκια γλυκού τριμμένο κύμινο
¼ κουταλάκια γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
910 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (περίπου 21/30) καθαρισμένες, χωρίς φλέβες, μαζί με τις ουρές
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
https://www.youtube.com/watch?v=1tWJgV5f88w
 
Οδηγίες
 
Αν χρησιμοποιείτε καλαμάκια για σουβλάκι από μπαμπού, μουλιάστε τα στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 
Ετοιμάστε το γκριλ για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (180° με 230°C).
 
Βουρτσίστε τις σχάρες μαγειρέματος για να τις καθαρίσετε. Ψήστε τις πιπεριές τσίλι πάνω σε άμεση μέτρια θερμοκρασία με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαυρίσουν και να φουσκώσουν σε σημεία σε όλη την επιφάνειά τους, περίπου 8 με 12 λεπτά, γυρνώντας περιστασιακά.
 
Βάλτε το τσίλι σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστικό κάλυμμα και αφήστε να βγάλει τον ατμό του για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το πιάσετε, αφαιρέστε και πετάξτε τις άκρες του μίσχου, την φλούδα και τους σπόρους.
 
Ρίξτε το τσίλι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τα εναπομείναντα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη σάλτσα. Αν η σάλτσα μοιάζει πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό.
 
Βάλτε την σάλτσα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
 
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά του ξηρού μείγματος.
 
Βάλτε πέντε με εφτά γαρίδες στον πάγκο εργασίας και τοποθετείστε τες έτσι ώστε να κοιτούν όλες στην ίδια κατεύθυνση. Διαλέξτε γαρίδες που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ώστε να μπορείτε να τις τοποθετήσετε μαζί χωρίς να υπάρχει κενό μεταξύ τους. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην κουνιούνται οι γαρίδες και θα τις αποτρέψει από το να στεγνώσουν στο γκριλ.
 
Πιάστε και τρυπήστε κάθε γαρίδα έως τη μέση, σπρώχνοντας τις γαρίδες κοντά σε κάθε σουβλάκι. Επαναλάβετε την διαδικασία με τις υπόλοιπες γαρίδες και σούβλες.
 
Αλείψτε ελαφρά τα σουβλάκια με λάδι και μετά καρυκεύστε τις ομοιόμορφα με το ξηρό μείγμα.
 
Αυξήστε την θερμοκρασία του γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία (230 με 290°C). Βουρτσίστε τις σχάρες μαγειρέματος για να τις καθαρίσετε.
 
Ψήστε τις γαρίδες σε άμεση υψηλή θερμοκρασία με το καπάκι κλειστό, μέχρι να σφίξουν ελαφρώς στην επιφάνεια και να είναι αδιαφανείς στο κέντρο, 2 με 4 λεπτά, γυρνώντας μία φορά. Αφαιρέστε από το γκριλ και σερβίρετε ζεστές με την σάλτσα.
 
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber