Είναι μεσημέρι. Μπορεί και βράδυ. Δεν έχει σημασία. Αυτό που θέλεις, είναι να φας κάτι γευστικό, κάτι που τιμά την παράδοσή μας με τον τρόπο του αλλά την ίδια στιγμή, δεν είναι αυτό που λέμε «σουβλάκι». Μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο στην Αθήνα; Η λογική λέει πως ναι, τα μαγαζιά, άλλωστε, είναι πραγματικά αμέτρητα. Αυτό, λοιπόν, είναι το μόνο εύκολο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν θες να δοκιμάσεις ένα φαγητό το οποίο δεν σε αναγκάζει να μετράς τα λεπτά που περνούν χτυπώντας νευρικά το πόδι σου στο έδαφος από την αναξέλεγκτη πείνα που σε έχει καταβάλλει; Ψάχνεις να βρεις ένα κοτοπουλάδικο. Όχι ένα οποιοδήποτε κοτοπουλάδικο.

Τον σεφ Μιχάλη Μερζένη είναι πολύ πιθανό να τον γνωρίζεις καθώς βρίσκεται χρόνια στο χώρο και  όνομά του «ποζάρει» δίπλα στις premium κοπές κρεάτων από την παλαιότερη συνεργασία του με τον Στράτο Δρακούλη. Μια απλή βόλτα με το μηχανάκι στην πρώτη καραντίνα όμως, τον έκανε να αφήσει στην άκρη τα λεπίδες και να αγαπήσει το κοτόπουλο αφού όπως μου είπε, κατάλαβε ότι υπάρχει χώρος στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το Chicken Picnic, ένα take away που φημίζεται για την ποιότητά του, την γρήγορη εξυπηρέτηση (υπάρχει και delivery) και φυσικά, την εξαιρετική του γεύση.

Το επιτυχία του Chicken Picnic ήταν άμεση και αυτή η βόλτα του Μιχάλη, μία απλή και κάπως συνηθισμένη μέρα της καραντίνας στην Καισαριανή, έμελλε να αλλάξει το πώς έχουμε στο μυαλό μας το «γρήγορο φαγητό». Με αφορμή αυτό, λοιπόν αλλά και της στήλης που BBQ.Stories που αναπόφευκτα λατρεύει το καλό φαγητό, μιλήσαμε με τον γνωστό σεφ. 

Δε νομίζω να κάνω κάποιο λάθος. Άνοιξες και δεύτερο Chicken Picnic, σωστά; Δεν είναι κάτι που συναντάς εύκολα εν μέσω πανδημίας. 

Σωστά. Ανοίξαμε το Φεβρουάριο το δεύτερο κατάστημα στο Περιστέρι. Η πανδημία μας έχει σε εγρήγορση. 

Πώς προέκυψε η ιδέα του Chicken Picnic;

Η ιδέα του Chicken Picnic ήρθε στην πρώτη καραντίνα σε μια βόλτα που έκανα με το μηχανάκι. Είδα το κατάστημα στην Καισαριανή, σκέφτηκα αμέσως για ένα ποιοτικό γρήγορο φαγητό και η αγάπη όλων για το κοτόπουλο αλλά και ο χώρος που υπήρχε στην αγορά για ποιοτικό κοτόπουλο, με οδήγησε στην ιδέα του Chicken Picnic. 

 

O κόσμος μοιάζει να έχει «κολλήσει» με το φαγητό που του προσφέρετε. Πόσο έλειπε το ποιοτικό κοτόπουλο από την πόλη;

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει αγαπήσει πολύ το κοτόπουλο μας. Το γεγονός ότι είναι ελληνικής προέλευσης και το γευστικό αποτέλεσμα είναι καθαρό χωρίς πρόσθετα τα οποία να υπερκαλύπτουν τη γεύση του κοτόπουλου είναι αυτό που έλειπε από την πόλη. 

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο μενού που ο κόσμος δείχνει να έχει μεγαλύτερη αδυναμία;

Οι κοτομπουκιές μας χαρακτηρίζονται ως εθιστικές. Οι πελάτες μας μας λένε πως είναι αδύνατον να σταματήσουν αν ξεκινήσουν.

 

Ας περάσουμε στο μπάρμπεκιου. Όταν ψήνεις στο σπίτι σου, τι κρέας προτιμάς;

Προτιμώ το φιλέτο περισσότερο, όχι τόσο premium κοπές. Αυτό συμβαίνει πιθανόν γιατί έχω υπερκαταναλώσει πολύ ποιοτικό κρέας στο πέρασμα των χρόνων. 

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε πριν ψήσουμε το κοτόπουλο στην ψησταριά μας; Κάποια tips που θα δώσουν extra νοστιμιά;

Ένα καλό μαρινάρισμα προσφέρει πάντοτε μια πλούσια γεύση στο κοτόπουλο. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα προτείνουμε να μείνει το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα στο ψυγείο για 24 ώρες. 

Υπάρχει κάποια σχετικά εύκολη συνταγή που μπορούμε να ακολουθήσουμε;

Ελαιόλαδο σε συνδυασμό με μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη , φρέσκια ρίγανη, μαντζουράνα και δενδρολιβανο. Μαρινάρουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. 

Κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε συνοδευτικό; ΟΚ, πατάτες να φανταστώ, κάτι άλλο;

Κουνουπίδι στα κάρβουνα, ψητή γλυκοπατάτα με φρέσκο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. 

Μπίρα, αναψυκτικό ή κρασί μαζί με το κοτόπουλο; Εσύ τι προτιμάς; Είναι θέμα γούστου ή μερικές γεύσεις συνδυάζονται όντως καλά μεταξύ τους;

Θα πρότεινα κρασί. Γι αυτό άλλωστε εμφιαλώσαμε και τα δικά μας κρασιά. Κόκκινο, ροζέ και λευκό με την ετικέτα του  Chicken Picnic. 

Chicken Picnic: Γρηγορίου Θεολόγου 4 , Καισαριανή 210 7255002 – Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι 210 5713600