Το ψήσιμο χωρίς καπάκι σημαίνει απώλεια θερμότητας και αυτής της υπέροχης καπνιστής μυρωδιάς που χάνεται στον αέρα. Το μαγείρεμα με τον τρόπο της Weber, με το καπάκι κλειστό, επιτρέπει το ομοιόμορφο μαγείρεμα του φαγητού, η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη και δεν κινδυνεύετε να κάψετε το φαγητό σας από τις αναζωπυρώσεις. Ας ξεκινήσουμε με το μαγείρεμα στα κάρβουνα.
 
 
ΨΗΣΙΜΟ
 
Για μικρά κομμάτια και φαγητό που χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά μαγείρεμα.
 
• Ανοίξτε τους αεραγωγούς του καπακιού και του σώματος.
• Απλώστε πυρακτωμένες μπριγκέτες ομοιόμορφα πάνω στη σχάρα.
• Βάλτε τη σχάρα μαγειρέματος στη θέση της και τοποθετήστε το φαγητό ακριβώς πάνω από τα καυτά κάρβουνα.
Σημ. Αν η θερμότητα της ψησταριάς είναι πολύ έντονη, κλείστε ελαφρά τον αεραγωγό του καπακιού.
 
ΦΟΥΡΝΙΣΜΑ/ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
 
Η θερμότητα κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί. Ιδανικό για ψητά φούρνου, ψωμί και κέικ.
 
• Ανοίξτε τους αεραγωγούς του καπακιού και του σώματος.
• Τοποθετήστε πυρακτωμένες μπριγκέτες σε κάθε πλευρά της σχάρας κάρβουνου.
• Ρίξτε λίγο νερό μέσα σε ένα δίσκο συλλογής λίπους και τοποθετήστε τον ανάμεσα στις πυρακτωμένες μπριγκέτες.
• Βάλτε και πάλι τη σχάρα μαγειρέματος στη θέση της και τοποθετήστε το φαγητό ακριβώς πάνω από τον δίσκο συλλογής λίπους.
Σημ. Αν η θερμότητα της ψησταριάς είναι πολύ έντονη, κλείστε ελαφρά τον αεραγωγό του καπακιού.
 
50/50
 
Χρησιμοποιώντας την τεχνική έντονου ψησίματος και μετακίνησης, ψήστε έντονα το κρέας ακριβώς πάνω από τα καυτά κάρβουνα και μετά μετακινήστε το πάνω από τον δίσκο συλλογής λίπους για να μαγειρευτεί αργά.Η μέθοδος 50/50 είναι ιδανική για στήθη κοτόπουλου, κοτόπουλο ανοιγμένο σε πεταλούδα και λουκάνικα.
 
• Ανοίξτε τους αεραγωγούς του καπακιού και του σώματος.
• Τοποθετήστε τις πυρακτωμένες μπριγκέτες στη μία πλευρά της σχάρας.
• Ρίξτε λίγο νερό μέσα σε ένα δίσκο συλλογής λίπους και τοποθετήστε τον στην άλλη πλευρά.
• Βάλτε και πάλι τη σχάρα μαγειρέματος στη θέση της και τοποθετήστε το φαγητό που πρόκειται να μαγειρευτεί γρήγορα ακριβώς πάνω από τα κάρβουνα.
• Τοποθετήστε το φαγητό που πρόκειται να μαγειρευτεί πιο αργά πάνω από τον δίσκο συλλογής λίπους.
Σημ. Αν η θερμότητα της ψησταριάς είναι πολύ έντονη, κλείστε ελαφρά τον αεραγωγό του καπακιού.
 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ
 
Συνιστούμε να μαγειρεύετε πάντα με το καπάκι κλειστό. Βοηθά στην ομοιόμορφη κυκλοφορία της θερμότητας και συγκρατεί αυτή τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση που όλοι αγαπάμε. Το φαγητό παραμένει ζουμερό και η θερμότητα δεν χάνεται, άρα μαγειρεύεται γρηγορότερα.
 
ΨΗΣΙΜΟ
 
Για μικρά κομμάτια και φαγητό που χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά μαγείρεμα.
 
• Ανάψτε όλους τους καυστήρες και ρυθμίστε τους στη μέγιστη θερμότητα.
• Αφήστε την ψησταριά να προθερμανθεί για 5 με 10 λεπτά.
• Τοποθετήστε το φαγητό πάνω στη σχάρα μαγειρέματος και κλείστε το καπάκι.
 
ΦΟΥΡΝΙΣΜΑ/ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
 
Με αυτή τη μέθοδο, η ψησταριά λειτουργεί όπως ένας συμβατικός φούρνος με αέρα. Ιδανικό για ψητά φούρνου, ψωμί και κέικ.
 
• Ανάψτε όλους τους καυστήρες και ρυθμίστε τους στη μέγιστη θερμότητα.
• Αφήστε την ψησταριά να προθερμανθεί για 5 με 10 λεπτά.
• Σβήστε τον(ους) μεσαίο(ους) καυστήρα(ες) και τοποθετήστε το φαγητό πάνω από τον(ους) σβηστό(ους) καυστήρα(ες).
• Μειώστε τη θερμοκρασία των άλλων καυστήρων σε μέτρια προς χαμηλή και κλείστε το καπάκι.
 
50/50
 
Όπως υποδηλώνει το όνομα, η μέθοδος 50/50 σας επιτρέπει να μαγειρεύετε ταυτόχρονα άμεσα και έμμεσα.
 
• Ανάψτε όλους τους καυστήρες και ρυθμίστε τους στη μέγιστη θερμότητα.
• Αφήστε την ψησταριά να προθερμανθεί για 5 με 10 λεπτά.
• Σβήστε τον μεσαίο και τον δεξί ή αριστερό καυστήρα.
• Ψήστε έντονα το φαγητό πάνω από τον αναμμένο καυστήρα (άμεση θερμότητα), και μετά μετακινήστε το στη σβηστή περιοχή (έμμεση θερμότητα) για πιο αργό μαγείρεμα.
 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΗΝ Q
 
Με την Weber Q μπορείτε να ψήσετε σχεδόν τα πάντα, ακόμα και επιδόρπια και ψωμί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μαγειρεύετε με το καπάκι κλειστό και να αναλάβετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας μαγειρέματος. Είναι πραγματικά εύκολο, και εδώ θα βρείτε έναν γρήγορο οδηγό για τέλειο ψήσιμο, φούρνισμα και μαγείρεμα.
 
ΨΗΣΙΜΟ
 
Για μικρά κομμάτια και φαγητό που χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά μαγείρεμα.
• Ανάψτε τον(τους) καυστήρα(ες) στο μέγιστο.
• Προθερμάνετε την ψησταριά για 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
• Τοποθετήστε το φαγητό πάνω στην ψησταριά και κλείστε το καπάκι.
 
ΦΟΥΡΝΙΣΜΑ/ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
 
Για τα μοντέλα Q1000, 1200 & 2200, η ψησταριά λειτουργεί σαν συμβατικός φούρνος με αέρα. Ιδανικό για ψητά φούρνου, ψωμί και κέικ.
• Γυρίστε τον καυστήρα στο μέγιστο και προθερμάνετε την ψησταριά για 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
• Γυρίστε τον καυστήρα στο χαμηλό.
• Τοποθετήστε το φαγητό στο κέντρο της σχάρας μαγειρέματος και κλείστε το καπάκι.
Σημ. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό και σχάρα ροδίσματος όταν μαγειρεύετε φαγητά φούρνου και πίτες σε μικρότερα μοντέλα Q για να αποφύγετε το κάψιμο της κάτω πλευράς του φαγητού σας.
 
ΦΟΥΡΝΙΣΜΑ/ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
 
Για το μοντέλο Q3200, η ψησταριά λειτουργεί σαν συμβατικός φούρνος με αέρα. Ιδανικό για ψητά φούρνου, ψωμί και κέικ.
 
• Γυρίστε τους καυστήρες στο μέγιστο και προθερμάνετε την ψησταριά για 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
• Σβήστε τον μεσαίο καυστήρα και τοποθετήστε το φαγητό στο κέντρο της σχάρας μαγειρέματος πάνω από τον σβηστό καυστήρα.
• Κλείστε το καπάκι.
 
Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber.