Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι εύκολο με τα βοηθήματα ανάμματος της Weber. Η Weber προσφέρει επίσης διάφορα προϊόντα κάρβουνου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα κάρβουνα θερμαίνονται γρηγορότερα ενώ οι μπριγκέτες διατηρούν τη θερμότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όποιο κι αν επιλέξετε, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα, όπως τους κύβους προσανάμματος της Weber, για να ανάψετε την ψησταριά σας. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος για να έχετε καυτά πυρακτωμένα κάρβουνα.
 
Το άναμμα είναι εύκολο με το δοχείο εκκίνησης Rapid Fire Chimney Starter:
 
• Μετρήστε την ποσότητα των κάρβουνων που αναφέρει η συνταγή, χρησιμοποιώντας τη σέσουλα μπριγκέτων (που περιλαμβάνεται δωρεάν με την ψησταριά σας κάρβουνου Weber), και ρίξτε τα μέσα στο Δοχείο Εκκίνησης.
• Ανάψτε τρεις κύβους προσανάμματος πάνω στη σχάρα κάρβουνου.
• Τοποθετήστε το Δοχείο Εκκίνησης πάνω από τους κύβους.
• Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν φλόγες στο πάνω μέρος του Δοχείου Εκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι τα κάρβουνα έχουν πυρακτωθεί.
• Ρίξτε τα πυρακτωμένα κάρβουνα μέσα στα καλάθια ψησίματος (προσέξτε τις σπίθες!) Τελειώσατε!
 
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
 
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να θερμάνετε την ψησταριά υγραερίου σας για τέλειο μπάρμπεκιου:
 
• Πρώτα, ανοίξτε το καπάκι και μετά τη βαλβίδα της φιάλης αερίου.
• Γυρίστε το εμπρός/πρώτο χειριστήριο στην υψηλή θέση ‘μέγιστο’ και περιμένετε δύο με τρία δευτερόλεπτα μέχρι το αέριο να συγκεντρωθεί στον θάλαμο ανάφλεξης.
• Στη συνέχεια, πιέστε το κουμπί αναφλεκτήρα. Ο καυστήρας θα πρέπει να ανάψει αμέσως με το πρώτο ή δεύτερο πάτημα του κουμπιού. Μόλις ανάψει ο πρώτος καυστήρας, γυρίστε και τους επόμενους καυστήρες στην υψηλή θέση ‘μέγιστο’.
• Τώρα κλείστε το καπάκι και προθερμάνετε την ψησταριά στη θερμοκρασία που θέλετε.
• Βάλτε το φαγητό σας πάνω στη σχάρα μαγειρέματος. Ρυθμίστε την παροχή του αερίου προς τους καυστήρες στη θερμοκρασία που καθορίζει η συνταγή και που απαιτείται για τη συγκεκριμένη μέθοδο μαγειρέματος.
 
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ
 
Η προετοιμασία με μια ηλεκτρική ψησταριά είναι εύκολη:
 
• Βάλτε την ψησταριά στην πρίζα, γυρίστε τον ελεγκτή στην υψηλή θέση και απλά αφήστε την να προθερμανθεί για 25 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε το ψήσιμο.
• Σε λίγη ώρα η ψησταριά σας θα έχει την ιδανική θερμοκρασία για μαγείρεμα.
• Η συμβουλή μας: Χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμόμετρο ψησταριάς για να μετράτε τη θερμοκρασία πυρήνα του φαγητού και να διασφαλίζετε ότι έχει μαγειρευτεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 
Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber