Πίτσα, τι όμορφο πράγμα. Γυρίζεις εξαντλημένος από τη δουλειά, έχει ζέστη, δεν έφαγες και πολύ καλά το μεσημέρι αφού το φαγητό στα τάπερ έχασε τις πλούσιες γεύσεις που κάποτε το χαρακτήριζαν και τώρα είσαι έτοιμος να καλέσεις στην πιτσαρία της αρεσκείας σου. Πριν το κάνεις αυτό, όμως, ανοίγεις το ψυγείο σου και παίρνεις στα χέρια σου μια μπίρα. Κάθεσαι στον καναπέ και πίνεις την πρώτη γουλιά. Το πλάνο που είχες στο μυαλό σου, άλλαξε ξαφνικά. Όχι, δεν θα παραγγείλεις. Θα βγεις στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου και θα φτιάξεις την πίτσα που τόσο λαχταράς, στο μπάρμπεκιου. Για να γίνει ακόμα καλύτερη η εμπειρία σου, θα καλέσεις και 2-3 φίλους που έχεις να δεις καιρό.  

Tips:

1) καλό αλλά όχι πολύ ζύμωμα στην ζύμη( χρησιμοποιούμε αλεύρι 00)
2) καλό φούσκωμα της ζύμης3)καλή προθέρμανση της πέτρας για Pizza με την πέτρα μέσα
στην ψησταριά για 20λεπτα
θερμοκρασία 220-250 βαθμούς
4)χρόνος ψησίματος 8 λεπτά
5) και μια γλυκια πίτσα
 

ΥΛΙΚΑ: Ζύμη: 7 γρ. ξηρή μαγιά (περίπου 21 γρ. νωπή μαγιά), 370 ml χλιαρό νερό, 10 γρ.
ζάχαρη (κρυσταλλική), 50 ml ελαιόλαδο, 10 γρ. αλάτι, 600 γρ. αλεύρι για πίτσα Πίτσα: 300
γρ. σάλτσα ντομάτας, 400 γρ. μοτσαρέλα, 1 ματσάκι βασιλικό, αλάτι, πιπέρι.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ:

1Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το χλιαρό νερό στη μαγιά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

2 Προσθέστε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε.

3 Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας.

4 Ζυμώστε το μείγμα καλά για περίπου 10 λεπτά.

5 Σκεπάστε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

6 Μόλις το ζυμάρι φουσκώσει, χωρίστε το στα τέσσερα και φτιάξτε τέσσερις μπαλίτσες.

7 Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε μπαλίτσα σε κυκλικό σχήμα, δημιουργώντας τη βάση για κάθε πίτσα.

8 Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στις βάσεις πίτσας.

9 Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια ίσου μεγέθους και βάλτε τα πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση. Ρίξτε λίγο αλεύρι στη σπάτουλα της πίτσας και τοποθετήστε μία από τις βάσεις πίτσας πάνω της.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ:

1 Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα, στους 260 °C περίπου.

2 Προθερμάνετε την πέτρα πίτσας στο κέντρο της σχάρας μαγειρέματος για περίπου 10
λεπτά.

3 Βάλτε την πρώτη πίτσα πάνω στην πέτρα.

4 Ψήστε την πίτσα, με το καπάκι κλειστό, για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή.

5 Βγάλτε την πίτσα με τη σπάτουλα πίτσας, προσθέστε από πάνω φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Πέτρα Πίτσας/Ψησίματος

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber